BÍLÝ POTOK – Rádi bychom Vás informovali o nově vybudované stezce HUP – HOP, která  se nachází v těsné blízkosti rekreačního areálu JIZERKY, který vlastní Obec Bílý Potok. Stezka HUP- HOP v délce 500 metrů je volně přístupná široké veřejnosti, nezpoplatněná. Sestává z 11 protahovacích i posilovacích prvků a mobiliáře.

Doplněním stezky HUP-HOP je možné i větší vyžití rodinných rekreací s malými dětmi nebo pro seniory, neboť se jedná o příjemný, lehký a bezpečný terén, který dokáže skloubit několik dalších aktivit, jako je návštěva blízké skalní vyhlídky Kočičí kameny nebo zavítat na chatu Hubertku, kde je možnost občerstvení, pro zájemce o cyklovýlety i nástupní místo na Singletrak pod Smrkem. Vše je v dosahu do max. 1 km od rekreačního   zařízení s převýšením 100m. Všechny turistické cesty jsou lehce schůdné, proto nedělají problém i méně zdatným. Kromě těchto blízkých výletů je možné plánovat i delší zajímavé trasy do celého okolí ( Smrk, Smědava, Harrachov, skalní vyhlídky Paličník, Jizera, Frýdlatnské cimbuří apod.) . Stezkou HUP-HOP dojde tak ke spojení dvou velmi zajímavých rekreačních míst jako je rekreační areál  Jizerky a oblíbená turistická chata uprostřed lesů Hubertka a také novým značením propojení turisticky frekventovaných cest  s hlavním cílem na nejvyšší bodě Jizerských hor – SMRK.

Shrnutím tohoto  výčtu o  možnosti  poskytnutí služeb v lokalitě stezky HUP-HOP je možné poskytnout zajímavé vyžití jak sportovní tak i relaxační  a rekreační  téměř všem věkovým skupinám s jakýmkoliv zaměřením, jednotlivcům nebo i větším skupinám. Možnosti využití volného času stráveného v přírodě, obohacené  krásnými pohledy a následně i výlety na strmé srázy Jizerských hor se skalními vyhlídkami , které  obklopují Bílý Potok, jsou  dostupné téměř pro všechny , kteří mají rádi volnost, klid a ticho. Jen samotný pohled je lékem na všechny nemoci a víme, že kdo jednou Bílý Potok navštívil, rád se stále vrací.

Zdroj: http://www.bily-potok.cz

Pin It on Pinterest