FRÝDLANT – Skupina the Grizzlies působí na Frýdlantském výběžku již tři roky. Do širšího povědomí i „ ne-rockové“ části veřejnosti se však kapela dostala až letos skladbou Frýdlant, která nese stejný název jako nové album vydané na konci srpna. Na několik otázek o minulosti, současnosti a budoucnosti ,,Grizzlíků“ nám odpoví pan Radek Michalko…

Jak a proč skupina the Grizzlies vznikla? Můžete nám krátce představit Vaše složení?

Začínali jsme jen basa a bicí a přemýšleli o založení kapely. Chyběl nám ovšem šikovný kytarista a ten se objevil v podobě Milana Bernkopfa. Později ho však nahradil náš současný kytarista „Pedro“ Glomb.

Fungujete tedy jako rockové trio, kdo z vás je davy strhávající frontman kapely? 🙂

V našem regionálním měřítku mě tato otázka trochu rozesmává, ale strhující obličeje dělá již výše zmíněný Pedro. 🙂

Všichni máte vlastní zaměstnání a rodinu, to samo o sobě vypadá na 100% časovou vytíženost. Kolik času tedy věnujete zkoušení?

Zkoušíme podle potřeby. Když se hodně hraje tak vůbec, když děláme nové věci nebo připravujeme delší program tak asi 2x týdně. Každý na tom ještě pracuje doma…

To je tedy skutečně náročné! A kdo je váš největší hudební vzor?

Každý z muzikantů má své vzory. Pro bubeníka je to například David Koller nebo Jiří Zelenka. Fandíme každému, komu to šlape na světové ale i regionální úrovni…

Letos jste se prosadili se singlem Frýdlant. Jak vůbec písnička vznikla?

Říkali jsme si, že by bylo fajn udělat něco pro místní lidi v našem výběžku a v jeho „krásném okolí“. ( pozn.: viz. text písně Frýdlant ) Chtěli jsme vytvořit něco veselého, protože splínu a xenofobie je okolo nás stále hodně.

Natáčení videoklipu, obrázek se otevře v novém okně

No, myslím, že se to povedlo! Váš videoklip po internetu obletěl doslova celý Frýdlantský výběžek, šířil se e-maily i po sociálních sítích, díky tomu ho zná téměř každý. Tušili jste, že to bude taková „pecka“?

Určitě jsme nečekali takový úspěch. Příjemně nás překvapila reakce lidí z výběžku i mimo něj, zpívají si to s námi dokonce i děti. Velkou práci na klipu odvedl vynikající slovenský mim Vlado Kulíšek a naši přátelé a fanoušci. Také mladí herci z „Dramaťáku“. Těm všem patří velký dík, právě jejich zásluhou videoklip tak žije.

Ano, pan Vlado Kulišek je ve videoklipu skutečně nepřehlédnutelný. Proč vlastně právě on?  Počítali jste s ním do videa už od začátku nebo nápad vznikl „za pochodu“?Spolupracuji s Vladem více již než 20 roků a on nám fandí – byl ochoten nám pomoci a myslím, že se u toho také dobře bavil. Při natáčení scén v okolí Frýdlantu byla zrovna dost zima – asi jen 9 °C, ale on to bral skutečně profesionálně a na záběrech to není znát. 🙂

Vlado Kulíšek, obrázek se otevře v novém okně

Kdy a jak proběhne křest Vašeho CD?

Křest proběhne 19.9.2012 na frýdlantském náměstí ve spojení s akcí „O kolečko víc“ …

Tak to se máme na co těšit! Co dalšího plánujete na zbytek tohoto roku? Kdy a kde vás můžeme potkat?

V závěru roku chceme koncertovat hlavně u nás ve výběžku a na Liberecku. Nejblíže je tedy již zmíněný křest CD, potom 29.9. hrajeme v Ostašově na akci nazvané „ Ostašovský podzim“ a chystá se například společné setkání více kapel v Liberci. Ve Frýdlantu hrajeme nejčastěji v Bowling klubu, kde je moc příjemná atmosféra. Bohužel zde celkově trochu chybí nějaká stálá scéna, vhodná pro náš typ muziky. Jinak přesné informace o koncertech lze najít nawww.bandzone.cz/thegrizzlies .

Bowling, obrázek se otevře v novém okně

I přesto, že zatím máte status spíše místní kapely, máte dost fanoušků. Chcete jim něco vzkázat?

Děkujeme za podporu, přijďte opět za námi na živý rock  a „Výběžku Zdar“ !

Zdroj: http://www.mesto-frydlant.cz

Pin It on Pinterest