HEJNICE – Letošní kulinářské klání o titul nejlepší moučník na Hejnicku v rámci Hejnického Babího léta má menší změnu pravidel. Po mnoho výzvách vyzkoušíme ročník, kdy moučníky nemusí být spojené s jablky.
Tudíž můžete přinést do soutěže jakýkoliv dort, moučník, buchtu a zákusek. Odevzdává se do 16 hodin v budově přístavby u bývalého Perunu. Následně se bude hodnotit a před 17 hodinou se výtvory venku vystaví a budou zájemcům poskytovat.
Nezapomeňte na recept, který musí být součástí dodávky, konečně bude vytvořena kuchařka. 

Akce, která se v minulých letech osvědčila a stala se téměř tradicí, je např. Hejnické babí léto. První ročník se pořádal roku 2006. Jedná se o rozloučení s létem a prázdninami formou her, soutěží a atrakcí pro děti a dospělé v prostorách před bývalým hotelem Perun. Součástí této akce bývá kromě soutěží pro děti a dospělé promítání rodinného filmu v místním kině, reprodukovaná i živá hudba, nafukovací atrakce a i ohňostroj. Prodejní stánky s občerstvením jsou samozřejmostí. Součástí Hejnického babího léta je také soutěž Zlaté hejnické jablko. Jde o souboj jablečných moučníků vyrobených z jablek místními občany. Vítěz získává hodnotnou cenu.

Zdroj: http://www.mestohejnice.cz/

Pin It on Pinterest