deti_pred_radniciFRÝDLANT -Mateřská škola z Jiráskovy ulice zve na úterý 12. února 2013 všechny děti i dospělé k účasti na masopustním průvodu masek městem Frýdlant. Průvod vyjde v 10,00 hodin od ZŠ v ul. Husova směrem na náměstí před radnici, kde pravděpodobně ve čtvrt na jedenáct propukne masopustní rej masek. „Přijďte se na nás podívat, zazpívat si s námi a samozřejmě také ochutnat masopustní dobroty. Pokud máte chuť a nápad vystrojte své děti i sebe staročeskými kostýmy a přidejte se k nám,“ zvou děti i učitelky z pořádající mateřské školy. 

„V roce 2003 byla na MŠ Komenského obnovena tradice masopustního průvodu. Postupně k této akci byly přizvány i ostatní zdejší mateřské školy. Po uzavření MŠ Komenského jsme se rozhodli této pěkné a veselé akce ujmout a pokračovat v ní. Letos naše MŠ Jiráskova již tradičně  přizvala k masopustnímu reji všechny frýdlantské mateřské školy, 1. stupeň základních škol a Základní školu speciální Frýdlant. Také jsme pozvali k účasti děti z okolních mateřských škol- MŠ Zvoneček z Hejnic, MŠ Habartice a MŠ Kunratice. Také se už s dětmi těšíme, jaké překvapení pro nás pan starosta tentokrát připraví.

Úsilím organizátorů je tradici masopustu udržet a připomenout ji těm, kteří si ji pamatují z mladých let. „Budeme rádi, když se k nám připojí co nejvíce milovníků starých tradic a když se tímto zpestří život dětí i obyvatel v našem městě,“ přejí si organizátoři.

Masopust držíme, nic se nevadíme pospolu.
Proč bychom se hádali, když jsme se tak shledali poznovu.

!!! Změna vyhrazena při nepříznivém počasí

Bližší informace:
p. Jana Burgrová, zástupce ředitelky MŠ v Jiráskově ul., tel. 482 312 814

Zdroj: http://www.mesto-frydlant.cz/

Pin It on Pinterest