kraj

Letošní Krajské slavnosti se uskuteční v Novém Boru

Již od roku 2005 pořádá Krajský úřad Libereckého kraje akci s názvem Krajské slavnosti. Ta Liberecko představuje jako region, který má co nabídnout svým obyvatelům i návštěvníkům. Letos se tato prezentace uskuteční v Novém Boru.

„Na počátku ledna se na novoborské radnici konala schůzka se zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, jež se týkala projednání zajištění letošních Krajských slavností. Ty se totiž  letos uskuteční v našem městě,“ sdělila Stanislava Silná, místostarostka města Nový Bor. Podle ní by pak měla tato akce ve městě proběhnout v polovině června.

Schůzky vedení města s krajskými úředníky se zúčastnila také Alena Forgáčová, vedoucí Odboru školství, kultury a sportu Městského úřadu v Novém Boru. Ta uvedla, že Krajské slavnosti se mají pořádat současně s tradičními novoborskými Sklářskými slavnostmi.

„Sklářské slavnosti jsou naplánovány na pátek 14. a sobotu 15. června v prostoru novoborského náměstí Míru. Průběh prvního dne bude organizačně, technicky a finančně zajišťován právě společně s Krajským úřadem Libereckého kraje a měl by naplňovat  tématický smysl Krajských slavností, sobota se pak již ponese v duchu tradičních Sklářských slavností,“ přiblížila Alena Forgáčová a dodala, že spojení obou akcí  s sebou přinese větší rozmanitost a bohatost programu pro veřejnost.

ZDROJ: http://www.novy-bor.cz/cz/pro-media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy/letosni-krajske-slavnosti-se-uskutecni-v-novem-boru/

Pin It on Pinterest