waldorfska_pedagogika-225x150

Sdružení pro založení waldorfské školy v Liberci Wrabec zve srdečně všechny zájemce o vzdělávání na přednášku, jejíž téma bude “Waldorfská pedagogika v praxi“. Přednáška se uskuteční  v úterý 18.3.2014 od 17 hodin v Malém sále Krajské vědecké knihovny Liberec. 

Přednášet bude Mgr. Naďa Štuksová – zkušená pedagožka, která již dlouhá léta působí na základní waldorfské škole v Praze – Jinonicích. Seznámí nás s tím, jak výuka na waldorfské škole v praxi probíhá. Popíše nám v barvitých obrazech, co je to epochové vyučování a také nás seznámí s tím, na co je při výchově od počátků školní docházky kladem největší důraz. Jedná se především o výuku v rytmech a v hudbě. Na waldorfských školách hrají děti od první třídy na sopránové zobcové flétny  a velmi intenzivně také prociťují a poznávají působení barev, slova i pohybu. Tento systém výuky se snaží opravdu harmonicky oslovovat rozum, cit i vůli.

Pokud Vás waldorfská pedagogika oslovuje a přáli byste si dozvědět se o waldorfských principech výuky více, přijďte si poslechnout naši přednášku, na které bude jistě dost prostoru i pro Vaše dotazy.

Akci pro zájemce o pedagogiku či přímo alternativní vzdělávání pořádá iniciativa k založení waldorfské základní školy v Liberci, občanské sdružení Wrabec. (www.wrabec.cz) Pro podrobnější informace můžete kontaktovat Ing. Terezu Hrůzovou, tel. 736 422 917, tereza@wrabec.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi!

Zdroj: Občanské sdružení Wrabec

Pin It on Pinterest