images

Řidiči, buďte na silnicích obezřetní! Od pátku do neděle došlo v Libereckém kraji k 24 dopravním nehodám, ke kterým vyjížděli policisté. Jeden člověk přitom zemřel, 11 osob bylo zraněno lehce a hmotná škoda byla vyčíslena na částku 717 000 korun. Ve většině případů byla důvodem nehody nepřiměřená rychlost.

(ilustrační foto)

Konec týdne plný nehod

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje celkem k 5 dopravním nehodám, které si vyžádaly jeden lidský život a jedna osoba byla zraněna lehce. Liberecko mělo hlášeno tři dopravní nehody, ke kterým vyjížděli policisté a Semilsko dvě. Mezi nejčastější příčiny patřily ve třech případech nesprávný způsob jízdy a dvakrát nepřiměřená rychlost. Alkohol u havarujících řidičů nebyl zjištěn ani v jednom případě. Celková škoda byla stanovena na částku 185 000 korun.

V sobotu bylo oznámeno jedenáct dopravních nehod, při kterých bylo pět osob zraněno lehce. Na Jablonecku se stalo pět nehod, na Českolipsku tři, na Liberecku dvě a za Semilska byla hlášena jedna dopravní nehoda. V šesti případech se jednalo o nepřiměřenou rychlost, po jedné o nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě. Zbylé tři události byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol u řidiče, který havaroval, byl zjištěn v jednom případě. Celková škoda byla stanovena na částku 369 000 korun.

Během neděle došlo k osmi dopravním nehodám, při kterých bylo pět osob zraněno lehce. Čtyři nehody se staly na Liberecku, tři na Českolipsku a jedna na Semilsku. Ve dvou případech šlo o nesprávný způsob jízdy, při jedné o nedání přednosti v jízdě a nepřiměřenou rychlost. Čtyři události byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol u havarujícího řidiče byl zjištěn v jednom případě. Celková škoda byla vyčíslena na částku 163 000 korun.

Jak je vidět, spěchat se zkrátka nevyplácí. Je lepší někam dorazit o pár minut později, než nepřijet vůbec… Dejte proto při svých cestách “nohu z plynu” a jeďte opatrně!

Zdroj: Liberec mě baví

Pin It on Pinterest