Vozidla-PCR-05Ve středečních brzkých hodinách řešili v Liberci policisté případ opilého muže, který svým Volkswagenem poškodil při couvání osm dalších automobilů. Způsobil tak celkovou škodu 122 000 Kč. Při dechové zkoušce 33letý řidič nadýchal 2,47 promile alkoholu.

Opilý chtěl řídit automobil

Škoda za 122 tisíc korun a celkem osm poškozených vozidel, to je výsledek dopravní nehody, kterou řešili policisté ve středu v brzkých ranních hodinách v Liberci, na ulici Dělnická. Třiatřicetiletý řidič couval se svým vozidlem VW Passat od domu ve směru do centra města. Vzhledem k tomu, že byl značně po vlivem alkoholu, neodhadl dostatečně boční vzdálenost mezi vozidly a postupně tak poškodil osm zaparkovaných vozidel podél levého i pravého okraje vozovky. Svojí divokou jízdou způsobil škodu majitelům vozidel VW Passat, Audi A6, Renault Vel Satis, Škoda Octavia, Škoda Fabia, VW Sharan, Daewoo Nexia a Ford Focus. Při nehodě nedošlo ke zranění žádných osob.

U řidiče provedli policisté na místě orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl pozitivní. Výsledek prvního měření ukázal hodnotu 2,47 promile alkoholu v dechu a opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe, její  naměřená hodnota činila 2,39 promile alkoholu v dechu. Řidič se k požití alkoholu před jízdou doznal a policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

V tuto chvíli již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu “Ohrožení pod vlivem návykové látky”, za které řidiči hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zdroj: Liberec mě baví Policie ČR (Vladimíra Šrýtrová), foto: ilustrační

Pin It on Pinterest