o17Již po sedmnácté se roztočí kola závodních automobilů při Rally Lužické hory. Do názvu letošního ročníku se opět dostává logo generálního partnera, kterým je firma GALAXY GRS. Letos je jediná severočeská soutěž zařazená do republikového mistrovství započítávána do Timeseal Mistrovství české republiky ve sprintrally, Poháru České republiky v rally a do mezinárodního Lausitz Cupu.

XVII. ročník Galaxy GRS Rally Lužické hory

“Ke zatraktivnění Lausitz Cupu přispěje zařazení více soutěží na území České republiky, Polska a Německa. Moudřejší budeme již po tomto víkendu, kdy se v Liberci uskuteční schůzka předpokládaných pořadatelů a zároveň budou známy i definitivní termíny,“ přibližuje zásadní změnu mezinárodního poháru člen organizačního výboru hrádecké soutěže Jan Krečman mladší.

Jako všechny pořadatele, i ty hrádecké, postihuje stále těžší vyjednávání a sestavování trati soutěže: „Jednáme jak se dá. Makáme naplno na stavbě trati. Tu máme prakticky hotovou, ale nyní následuje vyjadřovací a schvalovací „kolečko“. Rychlostní zkoušky jsou vesměs nové. Žádná se v připravované podobě ještě nejela. Předpokládáme, že tři úseky erzet se pojedou dvakrát. Ve složitých jednáních nám velice pomáhá starosta Hrádku nad Nisou pan Horinka, i hejtman Libereckého kraje p. Půta“ pochvaluje si spolupráci s hrádeckou radnicí i organizačním výborem soutěže Jan Krečman.

Sedmnáctý ročník GALAXY GRS rally Lužické hory se uskuteční ve dnech 18. – 19. dubna 2014. Zahájí Pohár ČR i Lausitz Cup a bude druhou soutěží zařazenou do Mistrovství ČR ve sprintrally.

Zdroj: Liberec mě baví

Pin It on Pinterest