201434164519-IMGP3836.jpgFinále světového poháru v jízdě na skibobech se uskuteční od 13. do 16. března ve skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou.

Finále světového poháru v jízdě na skibobech se uskuteční ve skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou, který je i domovskou scénou největších českých legend skibobu bratrů Hlaváčových a Aleny Housové. Všichni příznivci jízdy na třech lyžích jsou zváni od 13. do 16. března, aby nejen fandili, ale vyzkoušeli si i skibob na vlastní „lyžařskou kůži“.Program začíná ve čtvrtek 13.3. a to odpoledními tréninky, pátek je pak již ve znamení ostrých bojů v obřím slalomu na trati s převýšením 277 m n.m. a v délce 1 150 m. Červená sjezdovka I. bude hostit elitu skibobového světa i v sobotu, kdy se pojede závod v super obřím slalomu.

Oba soutěžní dny mají shodný harmonogram, první kolo začíná v 10 hodin dopoledne a pokračuje se po obědě ve 12.45 hod. kolem druhým. Následuje slavnostní vyhlášení v 19.30 hod.  Finále světového poháru přivítá jak dospělé kategorie mužů a žen, tak juniory. Celkem se do Kamence, který provozuje společnost Snowhill, chystá 42 top závodníků z 10 zemí. Raritou je nahlášená účast skibobového týmu z Brazílie.

Pin It on Pinterest