20143131310225547Čtyřiadvacetiletý Jaroslav D. z Liberce trpí v důsledku vážného úrazu ochrnutím spodní části těla. Přes těžká omezení svůj život nevzdal a snaží se dál věnovat tomu, co měl kdysi nejraději – sportu. Nyní mu pomáhají i děti z projektu Čtení pomáhá, Načítají pro něj částku 35 tisíc korun, za kterou si Jaroslav bude moci pořídit speciální tenisový vozík.

Jaroslav byl kdysi zdravý mladík. Studoval na Strojní fakultě Technické univerzity v Liberci a žil aktivním sportovním životem. Bohužel v květnu 2012 se s ním při lezení na skále utrhlo lano a po dvanáctimetrovém pádu zůstal ochrnutý od pasu dolů, ohluchl na pravé ucho, ztratil čich a dočasně viděl dvojmo.

„Dodnes nikdo nechápe, co se vlastně stalo. Jaroslav přežil jen díky obrovskému štěstí a pohotové horské službě. Po úraze zůstal odkázán na pomoc druhých a život v domě rodičů, jelikož na své vlastní bydlení neměl finance. Nyní se však usilovně snaží vrátit zpět do života. Začal chodit do práce a chce také začít znova s tenisem. Vozík na tenis ale není levná záležitost,“ vysvětluje Kristina Jakubcová z Konta Bariéry, které je garantem pomoci pro Jaroslava.

Pomoci se rozhodly i děti z projektu Čtení pomáhá, které se nyní Jaroslavovi snaží načíst 35 tisíc korun. Za tuto částku by si mohl tento speciální vozík pořídit, a chodit tak s kamarády zase hrát tenis.

Do Čtení pomáhá je nyní zapojeno přes 160 tisíc dětí. Ty za každou přečtenou knihu získají kredit 50 korun, který si však nenechávají pro sebe, ale věnují ho na vybranou charitu. Iniciátorem a donátorem Čtení pomáhá je Martin Roman. Mezi charity bylo tímto způsobem rozděleno už více než 26 milionů korun.

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest