333-image-File-image--resizecrop-c193xt193

Ve dnech 20. – 22. března 2014 se koná v Eurocentru v Jablonci nad Nisou 14. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour, který se řadí mezi největší regionální veletrhy cestovního ruchu v České republice.

Veletrh pořádají ve spolupráci Liberecký kraj, statutární města Jablonec nad Nisou a Liberec, Eurocentrum Jablonec n.N., Okresní hospodářská komora v Jablonci n.N. a společnost Sundisk.

Jedná se o jediný veletrh cestovního ruchu v Severních Čechách s mezinárodní účastí, zejména vystavovatelů z Čech, Německa, Polska a Slovenska. Cílem veletrhu je představit návštěvníkům možnosti trávení volného času, tipy na výlety, novinky z cestovního ruchu, regionální produkty a mnoho dalšího. Součástí veletrhu jsou také doprovodné přednášky a workshopy pro odborníky z oblasti cestovního ruchu.

V letošním roce bude veletrh propagován mottem Po stopách letokruhů, které je zaměřeno na dřevo a vše, co s ním souvisí. Tímto tématem chtějí pořadatelé podpořit návrat k přírodě, venkovskou turistiku, lidovou architekturu, zejména podstávkové domy, regionální výrobky, pěší a cykloturistiku, nově proznačenou turistickou trasu po hřebenech hor Libereckého kraje – Hřebenovku, naučné stezky a další navazující nabídku. Partnerem letošního ročníku veletrhu jsou Lesy ČR, s.p., Krajské ředitelství Liberec, které představí především své nové projekty v oblasti zvyšování komfortu pro turisty.

Nabídku turistických možností doplní prodejní výstava regionálních produktů z ČR a Polska a bohatý doprovodný program pro návštěvníky. Představí se nově otevřené unikátní science centrum v Liberci – iQLANDIA, nebo nově otevíraná Oblastní galerie v prostorách bývalých městských lázní v Liberci. Na čtvrtek 20.3. od 17:00 hodin jsou pro návštěvníky připraveny besedy s cestovateli v kině Junior.

V prostorách Eurocentra bude po dobu konání veletrhu k vidění několik výstav – výstava fotografií z hřebenové trasy Hřebenovka, výstava turistického značení KČT, výstava fotografií a modelů lidové architektury Pojizeří nebo výstava Dvě města, dva drahé kameny. S podobnými tématy se uskuteční i několik přednášek pro návštěvníky.

Velkým lákadlem bude jistě i zakončení veletrhu koncertem hudební skupiny Divokej Bill, který se koná v Eurocentru v sobotu 22. března od 20:00 hodin.

Součástí veletrhu je i program pro odbornou veřejnost, ať už setkání informačních center nebo tradiční setkání podnikatelských subjektů a obcí Libereckého kraje u kulatého stolu. Pro české i polské partnery bude uspořádán seminář Hospodářské komory „Tradiční řemesla v regionu“.

Podrobné informace o veletrhu naleznete na www.euroregiontour.cz a www.eurocentrumjablonec.cz.

VSTUP na veletrh je ZDARMA.

Pin It on Pinterest