Situace_na_Sousi_mediumPři dnešní kontrole silnice II/290 podél vodní nádrže Souš bylo pracovníky Krajské správy silnic Libereckého kraje zjištěno, že vozovka není sjízdná pro běžnou dopravu.

Na konci přehrady, před stoupáním ke Smědavě, je totiž silnice stále pokrytá zledovatělou vrstvou sněhu v její celé šíři.

„Jedná se úsek o délce cca 200 m v dvojité zatáčce. Menší ledové plotny jsou i podél vody Souše,“ vysvětlil Pavel Pospíšil, inspektor silniční sítě, z Krajské správy silnic LK.

„Ve středu 19. března dojde k narušení ledových vrstev pomocí traktorové radlice tak, aby se umožnilo k rychlejší odtávání,“ doplnil.

Na sousedním pozemku Lesů ČR je podle něj několik poškozených stromů, které navrhuje KSS LK k pokácení. V průběhu tohoto týdne také KSS LK zajistí úklid posypových materiálů na navazujících úsecích silnice II/290.

V pondělí 24. března prověříme opět celý úsek a při  příznivé předpovědi počasí a bezvadné sjízdnosti navrhneme silnici v úseku Smědava – Souš otevřít,“ zdůraznil Pavel Pospíšil.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest