Pane_pruvodci,_pozor_-_deti_do_6_let_neplati!_mediumIDOL neomezuje počet dětí, které mohou být bezplatně přepraveny společně s dospělým doprovodem, jak je to běžné v jiných krajích. Počet bezplatně přepravovaných dětí je omezen pouze kapacitou autobusu, či vlaku a skutečností, že musí být zajištěna jejich bezpečnost dostatečným dozorem. „Přepravu dětí do 6 let zdarma tak mohou využít například mateřské školy při plánování svých výletů,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že při takovémto výletě platí jízdné pouze doprovod dětí.

Při plánování výletu je podle něj vhodné předem se dohodnout s dispečinkem konkrétního, zejména autobusového dopravce, který může v případě potřeby posílit kapacitu, např. nasazením většího vozu. Kapacita autobusu není neomezená, a pokud se u konkrétního spoje sejde v jeden den více skupin, nemůže být přeprava zaručena.

„Nahlášení skupiny nad 10 osob je třeba provést alespoň 24 hodin dopředu, ale toto je běžné i u přepravy jiných organizovaných skupin, nejen dětí do 6 let,“ doplnil Jiří Hruboň, ředitel společnosti KORID LK.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest