Penize_pujdou_i_do_Chrastavy_-_namesti_v_roce_2010__mediumKoordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje KORID LK upozorňuje na větší počet uzavírek silničních komunikací, které se hned v jarních měsících dotknou vedení linek příměstské autobusové dopravy především v okolí Chrastavy, Frýdlantska, Tanvaldska a Jilemnicka.

Na území samotné Chrastavy pokračuje oprava Nádražní ulice mezi autobusovým a vlakovým nádražím. „Asi do poloviny dubna bude uzavřen příjezd na autobusové nádraží, náhradou budou autobusy zastavovat na dočasném stanovišti na náměstí 1. Máje,“ uvedl radní pro dopravu LK Vladimír Mastník.

Na silnici II/592 mezi Chrastavou a Novou Vsí pokračuje oprava mostních objektů a opěrných zdí v souvislosti s odstraňováním škod po povodních v letech 2010 a 2013. Autobusové linky 071 a 642 budou vedeny po objízdných trasách, během některých etap bude nutné počítat i s rozdělením tras, obsluhována tak bude vždy jen část obce.

V průběhu jarních měsíců bude také přerušen provoz v úseku Machnín – Hamrštejn. „ Doprava do a z Kryštofova Údolí tak bude také řešena objížďkou přes Chrastavu,“ upozornil Jiří Hruboň ze společnosti KORID LK.

Dále dochází k větší uzavírce v Novém Městě pod Smrkem mezi Ludvíkovem a náměstím, kde většina spojů bude ukončena na provizorním obratišti u dopravního hřiště.

V Tanvaldu bude uzavírkou dotčená linka mezi centrem města a sídlištěm.

V neposlední řadě dojde i letos k uzavírce mezi Studencem a Horkami u Staré Paky na Jilemnicku, kde budou spoje vedeny přes Nedaříž.

„V průběhu roku je potřeba počítat i s dalšími uzavírkami,“ připomněl radní s tím, aktuální informace o objížďkových jízdních řádech a dalších souvisejících opatřeních budou včas zveřejněny na stránkách http://www.iidol.cz/ v sekci Výluky a uzavírky (na hlavní straně).

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=neQxhg6xzwQ

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest