online-kronika_01mS velkým potěšením Vám můžeme oznámit, že naše obec Oldřichov v Hájích jako první v Čechách začala vést zápisy do obecní kroniky plně digitálně.

Obec Oldřichov v Hájích spustila po dlouhých přípravách 18. 2. 2014 internetovou aplikaci Online – Kronika, která je jedinečným nástrojem pro naši obětavou kronikářku Jiřinu Vávrovou. Tímto jsme se stali první obcí v Čechách a pokud je mi známo i na světě, která vede obecní kroniku plně digitálně.
Aplikace umožní našim kronikářům přehledným způsobem provádět jednotlivé záznamy o našich kulturních a sportovních akcí, které můžeme téměř okamžitě publikovat na internetu. Samotná elektronická kronika dále slouží jako plnohodnotný fotoarchiv, do kterého můžeme snadno vkládat veliké množství digitálních fotografií. Toto vše nám umožní v naší digitální éře rychleji reagovat, rychleji publikovat a rychleji získávat důležité informace o dění v naší obci.
Díky Online Kronice mohou naši občané zpětně kdykoli hodnotit práci spolků, zájmových sdružení a v neposlední řadě i celého obecního úřadu. Pokud Vám, našim občanům, tímto pomůžeme získat ucelený názor na své rodiště nebo bydliště, náš cíl byl splněn.

Obec Oldřichov v Hájích získala tuto aplikaci jako dar od společnosti Web-service. Tímto děkujeme panu Knesplovi a jeho firmě za jeho práci i štědrost a budeme doufat, že nám aplikace tohoto druhu pomohou rozvíjet zdravý patriotizmus k naší obci a to zejména mezi naší mládeží.

Naše nová Online – Kronika nyní obsahuje záznamy z let 2011 – 2013.
Přejeme Vám příjemné a pohodové čtení.

Přístup do naší Online – kroniky je zde  (nebo klikněte na ikonu knih v levém sloupci)

Starosta obce
Jaromír Tichý

Zdroj: Oldřichov v Hájích

Pin It on Pinterest