2014324742281803Setkání hejtmana Libeckého kraje Martina Půty a členů rady kraje s úspěšnými účastníky Zimních olympijských her v Soči z Libereckého kraje se uskuteční 25. března od 10 hodin v sídle Krajského úřadu LK, U Jezu v Liberci.

Popřát hodně dalších medailí zlaté reprezentantce ve snowboardcrossu, knírkaté Evě Samkové z Dukly Liberec, pětinásobným medailistům v biatlonu včele s Gabrielou Soukalovou, Veronikou Vítkovou, Ondřejem Moravcem a Jaroslavem Soukupem z klubu SKP Kornspitz Jablonec nad Nisou, skokanům na lyžích z Lomnice n. P., sdruženářům, běžkařům, lyžařským akrobatům či alpským lyžařům, ať pocházejí odkudkoli, přijdou s malými dárky a překvapením i žáčci 3. třídy Základní školy v Dětřichově.

„Osobně chci poděkovat za pozdravy ze Soči, které mi poslali na podepsaném pohledu například biatlonisté, ale hlavně vedení kraje ocení závodníky i členy realizačních týmů za skvělou reprezentaci Libereckého kraje a celé České republiky,“ řekl hejtman.

Zároveň připomněl, že Liberecký kraj hodlá věnovat půl milionu korun mladým sportovcům v odvětvích, která získala na olympiádě v Soči největší české úspěchy.

„Rozhodli jsme se, že místo toho, abychom finančně odměnili na olympiádě úspěšné sportovce, dáme peníze na rozvoj mládeže. Věřím, že s tím budou všichni souhlasit,“ vysvětlil s úsměvem Martin Půta s tím, že čtyři sta tisíc přijde z této částky na rozvoj mládežnického biatlonu, zbytek lyžařskému svazu pro mladé snowboardisty.

Předseda Krajského sdružení České unie sportu v LK Vladimír Boháč zároveň prozradil, že Liberecký kraj také přichází s novinkou, neboť připravuje do brzké budoucnosti kromě podpory pravidelného sportování ve spolupráci s jednotlivými sporty pořádání jednorázových závodů, v nichž se bude bojovat o titul mistra Libereckého kraje.

„Věřím, že se tato myšlenka ujme a že se „Šampionátu“ Libereckého kraje zúčastní i naši reprezentanti a olympionici v letních i zimních sportovních odvětvích,“ zdůraznil předseda KS ČSU s tím, že na podobě takových her se teprve pracuje,m stejně jako na periodicitě.. Česko na Zimních olympijských hrách 2014 reprezentovalo 89 sportovců, ve 13 druzích sportu. Výprava získala celkem 8 medailí, což je nejvíce na zimních hrách v historii samostatného Česka, Československa a samozřejmě i Libereckého kraje po jeho vzniku v roce 2000.

Z LK byli nominováni tito sportovci (bez záruky): Lední hokej – Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), běh na lyžích – Lukáš Bauer, Martin Jakš, Karolína Grohová, Jiří Magál, Aleš Razým, Dušan Kožíšek, skoky na lyžích – Jan Matura, Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, snowboarding – Ester Ledecká, Šárka Pančochová, Emil Novák, Eva Samková, David Bakeš, severská kombinace Pavel Churavý, Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík, akrobatické lyžování – Nikola Sudová, Nikol Kučerová, alpské lyžování – Ondřej Bank, Filip Trejbal, Kryštof Krýzl, Martin Vrablím (všichni Dukla Liberec), biatlon: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Jitka Landová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Lea Johanidesová (všichni SKP Kornspitz Jablonec n. N.) Tomáš Portyk a Roman Koudelka (oba LSK Lomnice nad Popelkou), saně – Ondřej Hyman, Vendula Kotenová, Lukáš Brož, Antonín Brož (TJ Saně Smržovka).

Autor / zdroj: Jiří Langer

Pin It on Pinterest