untitledLIBEREC – Nehoda se stala v pátek 21. března 2014 v ranních hodinách na ulici Jablonecká. Řidič neznámého vozidla naboural při předjíždění Renault Kangoo a z místa nehody ujel.

V pátek 21. března 2014 se stala na ulici Jablonecká v Liberci ve třičtvrtě na osm ráno dopravní nehoda, při které se střetla dvě osobní vozidla. Řidič, který nehodu zavinil, z místa nehody ujel. Řidič zatím neznámého vozidla jel ve směru od centra města na Vratislavice nad Nisou. Před křižovatkou s ulicí Hedvábná jel v pravém jízdním odbočovacím pruhu. Poté se rozhodl zprava předjíždět vozidlo Renault Kangoo, které jelo přímým směrem v levém jízdním pruhu. Při předjíždění došlo ke střetu obou vozidel. Neznámého vozidlo narazilo levým bokem do pravé přední části Renaultu. Po nehodě neznámý řidič z místa nehody odjel směrem na Vratislavice nad Nisou, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Druhý řidič, řidič Renaultu se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, která byla negativní. Při nehodě neutrpěl řidič Renaultu žádné zranění. Na jeho vozidle vznikla škoda za 20 tisíc korun. Jaká škoda vznikla na vozidle, které ujelo, a zda nedošlo ke zranění neznámého řidiče, se policistům zatím nepodařilo zjistit. Zároveň zůstává nezodpovězená i otázka, zda neznámý řidič nezpůsobil nehodu pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

Dopravní policisté v tuto chvíli pátrají po neznámém řidiči a obracejí se tak s žádostí o pomoc  na případné svědky nehody, kteří by důležitými informacemi mohli přispět k jejímu objasnění. Informace je možné volat na  bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přímo na  Dopravní inspektorát policie Liberec  tel. č. 974 466 251 nebo 974 466 250.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest