1632683iQLANDIA – to je supermoderní science centrum s 3D planetáriem a stovkami originálních exponátů! Svět vědy a techniky, který vás uhrane a nepustí. Svět ohromujících experimentů a chytré zábavy! A právě tam zavítá páteční Snídaně s Novou!

6:15
Živly 
Hned v prvním vstupu se podíváme z blízka na přírodní živly. Ohnivé tornádo, vodní mlýn, bublinárium, vichřice, zemětřesení, teslův transformátor. To vše můžete vidět v 1. patře v iQlandii.

6:20
Planetárium
Toužíte poznat vesmír, ale máte strach z létání? Nedostali jste se do výběru šťastlivců, kteří v budoucnu jako první osídlí Mars? Nesmutněte! Trojdimenzionální planetárium v iQLANDII vám vše vynahradí.! Stačí se pohodlně uvelebit do jednoho z padesáti polohovatelných sedadel, nasadit 3D brýle, a vaše putování vesmírem může začít.
6:45
Geo
V dalším rozhovoru nebude chybět hvězdný skateboard, skok na měsíci, zpráva z Areciba, hvězdná brána, hvězdný kolotoč.

7:15
Vodní svět
Ukážeme si unikátní vodní stěnu, díky které můžeme psát nápisy, nebo dělat různé ornamenty a obrázky přímo z vody.

7:20
Vodní svět 2
Ve druhém rozhovoru o vodě si ukážeme, jaké to je, když se na město řítí povodňová vlna. Názorně si to ukážeme na modelu.

7:40
Člověk        
V dalším vstupu nakoukneme do útrob lidského těla. řeč bude i o dědičnosti, modelu DNA, hlukoměru a rentgenových snímcích

8:15
Sexmisie
Další téma bude tak trochu lechtivé, ale rozhodně naučné. Podívám se do relaxační zóna ve tvaru lůna ženy, nebude chybět model muže a ženy.

8:20
Science show předtáčka 
I různé chemické pokusy budou součástí páteční Snídaně s Novou. Tomášům se bude kouřit z nosu a budou jim hořet ruce.

8:40
Věda v domě
Kladka, houpačka, řez koupelnou a jednotlivými domácími spotřebiči. Tak tohle uvidíme v našem předposledním vstupu, kde bude vše okolo domu.

8:50
Souhrn
A na závěr si shrneme vše, co bylo v dnešní Snídani s Novou na cestách z Liberce k vidění. Řeč bude i o expozicích před iQlandií.

Zdroj: Městské informační centrum Liberec, Snídaně Nova

Pin It on Pinterest