API_6917V úterý 25. března 2014 proběhla v Předláncích v restauraci U Vohnoutů další akce pro seniory pod optimistickým názvem „Jarní hop“. Akci samozřejmě pořádalo Město Frýdlant a pozvalo spřátelená města Liberec a Jablonec n. Nisou. Nechyběli ani senioři z Frýdlantu, místní z Předlánců a z Vísky. Odhadem se v sále sešlo 170 osob.

K tanci a poslechu hrála opět osvědčená kapela Ferlesband.

„Pro zúčastněné jsme připravili občerstvení a malé překvapení v podobě krásných tanečnic kankánu z A-Stylu Liberec. Dívky vyzvaly k tanci i naše pány. Pak se bylo opravdu na co koukat,“ směje se frýdlantská matrikářka Ivana Spatzierová. Tři neúnavně tančící páry byly vyhodnoceny a odměněny za výdrž a elán.

Na Jarní hop přišla i paní Vlasta Horáčková, která v brzké době oslaví 91. narozeniny, a tančila jako za mlada.  Bylo to opravdu příjemně strávené odpoledne a všem zúčastněným se moc líbilo.

„Těší nás pozorovat, jak se zapomene na starosti, nemoci a jiná trápení. Máme radost, že můžeme sdílet tu nádhernou atmosféru, která nás provázela od prvního okamžiku. Je to pro nás velká motivace k další činnosti,“ říká za frýdlantské organizátory starosta Dan Ramzer.

Foto: Jaroslav Appeltauer
Frýdlant 28/03/2014

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest