Tři na lavičce plakát 2Sobotní velikonoční jarmark je akcí pro všechny věkové kategorie. Pro ty, kteří nejsou příznivci masových akcí a mají rádi naše kulturní pořady v kině, jsme připravili opravdový herecký koncert. V divadelní hře Tři na lavičce, autora Aldo Nicolaje, se představí herecké legendy: Květa Fialová, Petr Nárožný, Ladislav Trojan.

Touha po dobrodružství je v každém z nás, bez ohledu na věk. Bručoun Silvestr a rezignovaný Luigi se chystají jako za klukovských let na dlouhou cestu, daleko od domova. Na scénu ale vstoupí bývalá učitelka, slečna Ambra.

Tak začíná hra, která je z autorovy tvorby snad nejtypičtější pro jeho umění dialogu a zaznamenala největší úspěch a širokou odezvu. Je v ní znepokojivé světlo velké mravní myšlenky. Aby se stárnoucí člověk dokázal udržet člověkem, je to těžká a vysilujicí vojna. V ní prakticky ztrácí zdraví, paměť a autoritu. Bojuje, aby si udržel místo na výsluní svých nejbližších, a když ne lásku, tak aspoň trochu pozornosti, porozumění a ohledů….. Přitom osamělost starých, jejich úzkosti a někdy i chudoba se týkají především generace nastupující, neboť takové stáří, jaké vytvářejí děti pro své rodiče dnes, čeká zítra i je. (čerpáno s divadelního programu agentury)

Představení začíná v sobotu 12. dubna 2014 v 19 hodin. Vstupenky můžete zakoupit v klasickém předprodeji, pro frýdlantské seniory (60+) máme připravenu zajímavou slevu. Při uplatnění slevy prosím předložte občanský průkaz.

Přejeme příjemně prožitý večer.

Frýdlant 26/3/2014
Ing. Libor Štrom, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu, tel.:+ 420 482 464 55, +420 702 013 120+420 702 013 120

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest