IMGL8636

Po uveřejnění našeho článku se ozvalo několik čtenářů, kteří dokázali vysvětlit pravděpodobný význam vyrytých znaků na skále, příběh místa samého je nadále neznámý.

Z došlé korespondence – bez zveřejnění jmen autorů  a dalších komentářů – Vám předkládáme jejich vysvětlení.

Posvátná sedmička, sedm znaků, sedm čaker, sedm barev duhy, sedmiramenný svícen, sedm dní stvoření – každopádně je to něco v procesu, dva trojúhelníky se doposud neprolnuly.

Davidova hvězda = jin jang = symbol rovnováhy a symbol hebrejského národa

oum = óóm = ohm = amen = jak na počátku, tak na konci

Není to NIC z Kabbaly. Kabbala využívala hebrejskou abecedu k vyjádření mystérií.

Jisté je, že místo navštívilo několik významných a vnímavých jedinců, protože je energeticky nesmírně vydatné. Z toho důvodu také léčivé.

Davidovu hvězdu, či Šalamounův štít přebírali hebrejci od starých egypťanů. Uprostřed měla bod značící nekonečno. Místo, jak jsem už naznačil, je energeticky velmi zajímavé. 

Jinými slovy nevím nic z vyprávění. Dedukce z fotografií : opakuje se kříž, šesticípá hvězda a datum 1963 a 1967, opakuje se písmeno M. Stálo by za to, promluvit o tom s matrikářkou v Raspenavě a ve Frýdlantu a v těchto letech hledat někoho zemřelého na M. Pravděpodobně bych čekal totožné jméno. 

Vytesaná miska by mohla být obětní miskou. Jsou to jen věci které mě napadají z fotografií. Existují dvě kroniky z Frýdlantu, ale to bude asi jalové, protože jsou vydané někdy 18xx. Podívám se do nich. Jsou také Lužické pověsti, kde jsou třeba zmiňované pohanské kameny ve Višňové, ale tohle se mi zdá tak 50 let staré. Takže abych pravdu řekl, nevím. ..

 V daném případě nelze v žádném případě hovořit o synagoze či třeba jen jakémsi židovském modlitebním místě. Kontext, v němž je použito několik hebrejských písmen, to vylučuje. Nejspíše se jedná o místo, na němž se do kamene zvěčnil kdosi se zálibou v obskurních, rádoby tajných magických naukách.  

Tolik naši čtenáři. A nám nezbývá než doufat, že se tajemství Supího vrchu podaří i s Vaší pomocí někdy v budoucnu rozluštit.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”112835815380893638727″ ualb=”5996244094745877345″ imgl=”fancybox” dl=”1″ dltext=”Kompletní_fotogalerii_najdete_zde” style=”wall” row=”5″ num=”1000″ size=”800″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Související článek
https://www.frydlantsko.eu/tajemstvi-supiho-vrchu/

 

 

Pin It on Pinterest