201449151254314JABLONEC NAD NISOU – Peníze, které ušetřila jablonecké městské kase letošní mírná zima, využije město na opravy ulic a chodníků. Původní rozpočet na opravy komunikací posílí částka 5,5 milionu korun. První vlaštovkou mezi opravami z peněz na zimní údržbu je oprava havarijního stavu lávky v Palackého ulici. Ta započala díky jarnímu počasí už v březnu a koncem dubna bude toto pro mšenské sídliště strategické přemostění otevřeno.

„Zimní údržba v Jablonci stojí každý rok zhruba 20 milionů. Letos díky mírnému průběhu si zima vyžádala téměř polovinu z obvyklé částky,“ konstatuje náměstek primátora Miloš Vele. „Za zimní údržbu v posledních měsících roku při standardním průběhu zimy většinou utratíme přes 5 milionů korun. Tuto částku jsme proto dali stranou i pro letošní rok,“ dodává Vele a připomíná obvyklý jablonecký zimní scénář s ledovkou a sněhovými závějemi leckdy už od konce října.

Zbytek peněz ve výši 5,5 milionu město použije na mimořádné opravy komunikací. „Vedle oprav naplánovaných na letošek jsme díky zimní úspoře mohli zařadit další. Opraví se například chodníky v Pražské, Mánesově nebo Palackého ulici. Zásahu se také dočkají vozovky Sadová nebo Na Kopci a také parkoviště v S. K. Neumanna,“ vypočítává některé z nově zařazených oprav Pavel Kozák, vedoucí odd. správy komunikací.

Opravy povrchů chodníků i ulic budou probíhat po celý rok tak, jak dovolí počasí a kapacity Technických služeb, které budou práce provádět. V průběhu roku bude vedle toho i letos docházet k běžné údržbě komunikací v Jablonci. Na opravy městských komunikací bylo původně v rozpočtu města vyčleněno 23 milionů korun.

Autor / zdroj: Markéta Hozová

Pin It on Pinterest