miss_liberec_frydlant_09Během tří nabitých dnů strávených ve Frýdlantu získaly finalistky Miss Liberec Open 2014 mnoho zkušeností a informací, které je posunuly o kousek blíž k vítězství. Tři dny děvčata strávila ve čtyřhvězdičkovém wellness hotelu Antonie, kde se společně připravovala na finálový večer, který se uskuteční v sobotu 26. dubna 2014 v libereckém Domě kultury.

Víkend ve Frýdlantu

Program třídenního soustředění byl nabitý, proto začal již páteční den pěkně zostra. V brzkých dopoledních hodinách dorazilo všech dvanáct finalistek do frýdlantského hotelu Antonie, kde se děvčata ubytovala a pod rukama profesionálních vizážistek a kadeřnic ze studia Vizáž se začala měnit v dokonalé krásky pro exkluzivní focení v interiérech frýdlantského zámku.

Práci odbornic doladily společenské šaty ze salonu Vera Marsalli a šperky značky Preciosa. Po posledních  úpravách vznikaly až do pozdních večerních hodin unikátní fotografie pod taktovkou dvorního fotografa projektu Miss Liberec Open Vladimíra Labaje. Je to poprvé v novodobé historii, kdy byly interiéry hradu a zámku Frýdlant použity pro tyto účely a finalistky Miss Liberec Open 2014 se tak zapsaly do historie jako první krásky profesionálně zvěčněné v prostorách této unikátní stavby.

V sobotu si dívky užily dávku kultury i sportovních zážitků. Dopoledne využily hotelové fitness a wellness, aby si odpočinuly po náročném dni. Po obědě si všechny finalistky vyzkoušely jízdu na segway. Prvotní nedůvěra z dvoukolých vozítek z dívek spadla během několika málo vteřin a jízdu po hotelovém areálu si náležitě užily.

Odpoledne byla připravena oficiální prohlídka hradu a zámku Frýdlant s výkladem paní kastelánky, která děvčata dovedla až do Rytířského sálu, kde na finalistky čekal sám vévoda Albrecht z Valdštejna se starostou Frýdlantu Danem Ramzerem v dobovém kostýmu, jenž dívkám předal pamětní medaile z limitované edice tří set kusů vyrobené k 1000. výročí města Frýdlant.

LIBEREC | Miss Liberec Open 2014

Po příjezdu zpět, do hotelu Antonie, už na dívky čekal ředitel Clarion Grandhotelu Zlatý Lev Liberec Miroslav Souček, který děvčatům přednášel o etiketě stolování. Po přednášce následovala slavnostní večeře o čtyřech chodech, během níž byla děvčata pod drobnohledem pana Součka, který předchozí přednášku doplňoval o praktické příklady.

Poslední den byla jako první na programu přednáška o rétorice, kterou vedl zkušený moderátor Lukáš Váňa. Přednáška byla doplněna také praktickým cvičením, kdy se finalistky připravovaly na rozhovor, který je čeká v rámci finálového večera. Následovala přednáška na téma média a komunikace s médii. V průběhu celého odpoledne dívky intenzivně trénovaly chůzi a choreografii pod vedení ředitelky soutěže Veroniky Šťastné. Kolem šesté si dívky vychutnaly poslední večeři v hotelové restauraci a v sedm hodin večer soustředění oficiálně skončilo odjezdem domů.
Během celého soustředění byly dívkám k dispozici bez omezení všechny možnosti hotelu – wellness, fitness, squashová i tenisová hřiště, restaurace, bar, zahrady i terasy. O děvčata pečoval nejen personál hotelu, ale především ředitelka soutěže Veronika Šťastná, která byla dívkám k dispozici v jakémkoli čase, i zbytek organizačního týmu. V průběhu soustředění vznikaly fotografie i videa, na která se můžete již brzy těšit na stránkách www.missliberec.cz.
Pokud jste ještě nehlasovali pro svoji favoritku, napravit to můžete zde.

Pin It on Pinterest