untitledKRAJ – Zvýšený dohled nad silničním provozem i dopravně bezpečnostní akce v nejzatíženější dny velikonočního víkendu zajistí dopravní i pořádkoví policisté.

Dopravní policisté se připravují na náročný prodloužený velikonoční víkend, který významně zatíží provoz na našich silnicích. V zájmu snížení počtu dopravních nehod v těchto dnech a zmírnění jejich následků budou dohlížet na chování řidičů v podstatě už od čtvrtka. V pátek, sobotu a  o velikonočním pondělí proběhne celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které jim budou pomáhat i kolegové z pořádkové služby policie. Ve čtvrtek a v neděli budou silniční komunikace pod zvýšeným dohledem.

Policisté budou kontrolovat dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů podle zákona, dodržování zákazu držení telefonního nebo jiného hovorového zařízení za jízdy řidičem a v neposlední řadě je bude zajímat i technický stav vozidla. Řidiči musí být schopni také předložit všechny potřebné doklady předepsané pro řízení motorových vozidel.

Bezpečnostní opatření nepřinese samo o sobě očekávané výsledky,  pokud se řidiči nebudou k sobě navzájem chovat ohleduplně a také v souladu se zákonem o silničním provozu. Touto cestou se proto obracíme na všechny řidiče s výzvou, aby svou jízdou neohrožovali vlastní ani cizí životy a přispěli tak k vyšší bezpečnosti na silnicích.

por. Bc. Ivana Baláková
15. dubna 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest