untitledPolicisté dopadli zloděje, který třikrát přeruši komunikační spojení na železní trati mezi Frýdlantem a Višňovou.

Policisté Obvodního oddělení policie ve Frýdlantu ve spolupráci s kriminalisty dopadli v krátké době zloděje, který mezi 8. a 10. dubnem celkem třikrát přerušil telekomunikační spojení na železniční trati mezi stanicemi Frýdlant a Višňová. Jedná se o 28 letého muže z Frýdlantu. Ten se vypravil 8. dubna na železniční trať právě mezi Frýdlantem a Višňovou, aby tu odcizil několik desítek metrů telekomunikačního kabelu. Tím se mu na dvou místech podařilo přerušit spojení a znemožnit tak komunikaci o pohybu vlaků na trati. Podle pracovníků Českých drah tím ohrozil lidské životy. To samé zopakoval znovu o dva dny později na téže trati.

Policisté vypátrali nejprve odcizené kabely a potom si posvítili i na zloděje. Kabely skončily ve výkupně barevných kodvů. Pachateli za zločin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Kromě toho se zodpovídá i z přečinu krádeže se škodou 8 800 korun.

por. Bc. Ivana Baláková
16. dubna 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest