2014416121889591LIBEREC – V prosinci 2013 se uskutečnil v sídle Krajského úřadu v Liberci netradiční výběr nových reklamních a propagačních předmětů, které bude Liberecký kraj využívat ke své prezentaci či jako dárky pro hosty nebo jako ocenění či ceny pro vítěze a účastníky kulturních a sportovních akcí pořádaných v regionu.

Hlavní podmínkou bylo, aby všechny předměty byly vyrobeny v Libereckém kraji.

Sešlo se tehdy téměř 150 předmětů od 37 regionálních výrobců.

„Byly to výrobky tradiční pro náš kraj – sklo a bižuterie, ale i potravinářské dobroty a nápoje, produkty textilní, plstěné, vyrobené ze dřeva, proutí, orobince, keramiky nebo papíru,“ zdůraznila členka rady kraje Ivana Hujerová, která má téma regionálních výrobků ve svém rezortu.

K hodnocení byli podle ní přizváni všichni členové rady, zastupitelé, ředitel úřadu, vedoucí odborů, ale i sekretářky a asistentky, oddělení vnějších vztahů a další. Nabídnuté a velmi kvalitní výrobky pečlivě hodnotilo více než 60 lidí. Vybráno bylo nakonec 75 výrobků, přitom nejvyšší bodové hodnocení získaly zejména regionální potraviny – klobásky, sýry, pivo nebo mošty.

„Z vybraných výrobků jsme vytvořili krajský Katalog reklamních předmětů 2014, který je vhodný k využití nejen pro Liberecký kraj, ale také pro jeho příspěvkové organizace, obce a další regionální zájemce, například pro firmy, úřady či neziskové organizace, v elektronické podobě bude i na webu kraje,“ připomněla radní.

„Tímto katalogem reklamních předmětů chceme podpořit regionální výrobce a zároveň se pochlubit tím, co se u nás vyrábí,“ doplnila Ivana Hujerová s tím, že od regionálních výrobců z tohoto katalogu Liberecký kraj již letos objednal zboží za 287 480,40 Kč.

Reklamní předměty se na kraji podle radní používají zejména pro návštěvy významných partnerů či osobností z ekonomického, politického, kulturního či sportovního života z domova i zahraničí, včetně prezidenta ČR, velvyslanců nebo ministrů.

Dále doplňují významné akce v rámci Libereckého kraje pro propagací výrobců u návštěvníků těchto akcí – například Krajské slavnosti LK, Den otevřených dveří KÚ LK, Pocty hejtmana LK, Setkání se starosty LK, setkání s poslanci a senátory zvolenými za LK.

Nezapomíná se ani na drobné akce se záštitami hejtmana nebo ostatních radních, na něž jsou přislíbeny propagační předměty nebo ceny pro soutěžící děti, účastníky závodů, oceněné hasiče, vystupující v kulturním programu a podobně.

A v neposlední řadě jsou určeny na další akce – konference, veletrhy cestovního ruchu, dárky pro děti v dětských domovech o Vánocích, ke Dni dětí, k Mikuláši atd.

Zájemci, kteří chtějí aktivitu Libereckého kraje podpořit a následovat, si mohou vybrané předměty objednávat přímo u výrobců – kontakty jsou uvedeny v katalogu.

Autor / zdroj: Jiří Langer

Pin It on Pinterest