2010830200472813. května v 11 hodin bude v rámci akce Vítání jara v Podkrkonoší v Lázních pod Zvičinou slavnostně spuštěna hledačka Hora kaplí, vod a draků. Hra je určena pro zvídavé zájemce všech věkových kategorií. Nevyžaduje žádné vybavení krom oblečení a obutí na čtyřkilometrovou procházku lesem a lukami. A na konci čeká poklad.

Premiéra hledačky neboli questu (který byl vytvořen ve spolupráci se spolkem Actaea a Asociací regionálních značek), není zdaleka jediné lákadlo, pro něž stojí za to se první májovou sobotu vypravit do Lázní pod Zvičinou. Můžete přitom využít speciální vlakové a autobusové spojení, které v sobotu propojí Lázně s Kuksem a vrcholem Zvičiny, nebo dojet pohodlně autem do Dolní Brusnice, odkud Vás už povede spolehlivý navigační systém.

Od 10 do 18 hodin zde bude probíhat jarmark s rukodělnými výrobky i dobrotami, které získaly některou regionální značku, a souběžně tvořivé dílničky zaměřené na keramické šperky, plstění vlny a malování magnetek. A zatímco děti budou tvořit, dospělí se mohou poučit, jak správně řízkovat okrasné rostliny, nebo jak uvařit pravé krkonošské kyselo.

Od 12 hodin se pak na improvizovaném pódiu budou střídat různá hudební uskupení folkrockového žánru. Ve 13 a v 16 hodin se děti mohou těšit na loutkové pohádky – Zvířátka a loupežníci a Honza a drak. A ve 14 hodin uvidíte, jak se stříhají místní ovečky.

Celodenní akci pořádá Hotel pod Zvičinou ve spolupráci s Asociací regionálních značek, sdružením Podkrkonoší žije, MAS Královédvorsko, MAS Podchlumí, sdružením Podzvičinsko, Svazem venkovské turistiky a spolkem Actaea. Akce je součástí projektu Putování za regionálními produkty, který finančně podpořilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Kampaní “Na značky, na venkov!” propojuje dva produkty udržitelného cestovního ruchu – Prázdniny na venkově a regionální značky.

Autor / zdroj: Kateřina Čadilová

Pin It on Pinterest