foto7Dne 5. května 2014 úspěšně proběhla ve vestibulu frýdlantské radnice vernisáž výstavy Návraty, která zachycuje proměny Frýdlantu 1885 – 2014. Byla vyvrcholením půlroční práce jedenáctičlenného týmu extra třídy, složeného ze žáků 7.F, 9.C a 9.E. Vernisáž výstavy, kterou úžasně doplňují výtvarné práce žáků naší školy, odmoderovaly samy členky týmu extra třídy – Kristýna Karasová a Lucie Křelinová.

Pro žáky byl tento den velmi náročný, protože již od rána museli spolupracovat s p. kameramanem Adámkem a jeho redaktorkou a natočit zpětně pro iniciativu Učíme se příběhy podstatné okamžiky z celé půlroční práce – a tak natáčecí tým zachytil práci v tiskárně, úpravu fotografií i jejich tisk, práci v badatelně městského muzea, focení v terénu i šplhání na hasičský žebřík při pořizování záběru nového fotbalového stadionu. Součástí natáčení byla i příprava na vernisáž a vernisáž samotná.

Výstava potrvá v radnici do konce května a záměrem jejích tvůrců je, aby žila dál, proto se snad podaří z ní v budoucnu udělat i výstavu putovní.

Lucie Zralá, patronka projektu.

Zdroj: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola, Frýdlant

Pin It on Pinterest