untitledLIBEREC – Kriminalisté pátrají po podezřelých ze tří krádeží.

Od srpna loňského roku mají liberečtí kriminalisté na stole stále nevyřešené tři případy vloupání do kanceláří soukromých firem v budově Pozemních staveb v Liberci, na ul. 1. Máje.

Všechny tři případy mají společný způsob vniknutí. Jak ukázalo kriminalistické zkoumání z odvětví mechanoskopie, pachatelé k překonání zámků FAB používají speciální nástroj, pravděpodobně se jedná o tzv. planžetu. Dalším společným prvkem těchto tří případů je předmět jejich zájmu. Většinou si z kanceláří odnášejí peníze či stravenky. V jednom případě si odnesli i náhradní klíč od služebního vozidla. Všechny tři případy se odehrály během čtyř měsíců loňského roku.

V prvním případě vnikli neznámí pachatelé v polovině srpna do kanceláře v 8. patře budovy a z plechové příruční pokladny umístěné v neuzamčené zásuvce pod pracovním stolem odcizili finanční hotovost.

Druhý případ se stal během 11. a 12. září, kdy vnikli do kanceláří v 6. patře budovy. Zde z uzamčené skříňky pod psacím stolem odcizili zde uloženou uzamčenou plechovou kasičku, ve které se nacházela finanční hotovost v různých měnách, stravenky a náhradní klíče od služebního vozidla VW Passat.

Třetí případ se odehrál 21. listopadu v dopoledních hodinách. Tentokrát si pachatelé vybrali kancelář v 7. patře budovy, odkud si opět odnesli finanční hotovost.

Z posledního případu se podařilo kriminalistům zajistit záznam z bezpečnostních kamer. Jsou na něm zachyceny dvě osoby, které by mohly být pravděpodobně možnými pachateli uvedených krádeží. Osoby přichází do budovy společně a po přistižení odchází z budovy postupně každá osoba zvlášť. Oba muži vypadají zcela nenápadně, vypadají jako podnikatelé, jeden z nich měl kufřík v ruce. Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, došli k závěru, že krádeží se ve všech třech případech dopustili s největší pravděpodobností stejní pachatelé. Na základě popisu svědků se kriminalistům podařilo sestavit zdařilé identikity mužů. Poznáte je?

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest