titulni-heliport-ledadlouprava_denik-380Liberec – Nevšední podívaná se naskytla dnes dopoledne lidem v Liberci. Nad městem kroužil letoun L-410. Soustředil se na nově postavený heliport v areálu Krajské nemocnice v Liberci.

„Letoun prověřoval správnost instalace a přesnost nastavení světelné sestupové soustavy pro vizuální přiblížení APAPI. Ta na heliportu slouží k navádění vrtulníků do finální polohy při konečném přiblížení,” řekl ředitel divize společnosti Techniserv Michal Šulc, který zodpovídá za autorský dozor stavby.

Letové ověření je jedním ze základních procesů, které musí stavba splnit pro vydání oprávnění o způsobilosti heliportu. Dvacetimetrová trojnožka, na kterou budou moci dosednout i těžší záchranářské vrtulníky o hmotnosti až 6 400 kilogramů, začala před budovou chirurgie růst v červnu minulého roku. Zkolaudována bude příští týden. „Předpokládáme, že první vrtulník s pacientem zde přistane začátkem prázdnin, až heliport získá veškerá potřebná povolení, včetně povolení od Úřadu pro civilní letectví, o které se žádá po kolaudaci,” uvedl vedoucí investičního oddělení liberecké nemocnice Tomáš Martenek. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest