uzavirka RaspenavaVe včerejších hodinách došlo k avizované skutečnosti ohledně objízdných tras kolem rekonstrukce komunikace II/290 Frýdlant – Raspenava. Město Raspenava uzavřelo své boční komunikace, které v prvních dnech velké uzavírky využívali řidiči místo oficiálních objížděk přes Ludvíkov a Nové Město. Výjimku mají pouze občané bydlící v uvedené lokalitě a zásobování a složky IZS. Nyní proto je možné legálně použít cestu přes Ludvíkov případně přes Smědavu.
Zkuste i přes rozčílení pochopit, že vedení Raspenavy ochraňuje svůj soukromý majetek, jedná se totiž o obecní cesty, které byly opraveny za veliké peníze, které budou raspenavští občané hodně dlouho splácet. A Kraj by jim po rekonstrukci na ně nedal ani korunu. Dalším aspektem je bezpečnost a pohodlí lidí bydlících v těchto lokalitách, kde se tvořili dlouhé obousměrné kolony.
Největší chybu udělal Kraj, tomu spílejte. Jeho liknavost v přípravě objížděk, neopravení úseku Hajniště – Ludvíkov a v neposlední řadě úroveň provizorní opravy hlavní objízdné trasy Libverda – Ludvíkov – Nové Město je doslova směšná. Takže případné podněty, stížnosti a další problémy adresujte tam. Je s podivem, že po namalování kritizované středové čáry na stometrový úsek v centru Hejnic u pekárny nedošlo k podobnému tahu na opraveném úseku v Raspenavě.
Chápeme všechny místní, že je to ekonomicky složité jezdit delší trasou. Ale doporučujeme zvážit, jestli oněch pět měsíců není alternativa v dojíždění vlakovou dopravou, která je nyní jedinou důstojnou alternativou navíc s navýšením počtu spojů až do Hejnic.

Zdroj: Město Hejnice

Pin It on Pinterest