2014-5-14-7452014-5-14-745p7290004_denik-300

DVOJICE PAŠERÁKŮ léky moc neukrývala. Měla je v krabici a přilehlé igelitce. Mnohdy je totiž pašeráci ukrývají ve skrýších ve vozidlech či kolem hrdla nádrže. Autor: Celní správa

Frýdlantsko – Pašeráci využívají volných hranic, spoléhají na to, že na ně hlídkující policisté a celníci nepřijdou. Jenže se pletou.

Krajští celníci odhalili dvojici pašeráků, kteří do České republiky z Polska dovezli 3794 kusů léku Cirrus. Jde o lék, který se hojně zneužívá k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek, tedy drog, protože obsahuje látku pseudoefedrin. Na našem území je jeho prodej omezený, kdežto v Polsku nikoliv. Proto ho sem pašeráci hojně dováží. Dvojici nyní hrozí za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy až desetiletý pobyt za mřížemi věznice.

Pašování zmařeno

Úspěšní byli liberečtí celníci 5. května v Pertolticích na Liberecku. Ke kontrole si tu vytipovali osobní automobil Saab jedoucí z Polské republiky přes hraniční přechod v Habarticích směrem na Frýdlant. Ve vozidle, které mělo středočeskou registrační značku, cestoval padesátiletý muž a třicetiletá žena české národnosti. Více se dočtete zde.

 

Pin It on Pinterest