2014516841271384

Liberečtí hasiči soutěžili po boku handicapovaných. Foto: HZS LK, Zdenka Štrauchová

LIBEREC – U příležitosti 100. výročí Jedličkova ústavu Liberec se čtvrtek ve sportovním areálu Svojsíkova konaly velké závody. Soutěžila čtyřčlenná družstva, ve kterých byl alespoň jeden handicapovaný sportovec (převážně vozíčkář).

Mezi týmy se utkali v netradičních soutěžních disciplínách také hasiči. Vytvořili dokonce 2 družstva – „hasiče úředníky”, mezi kterými nechyběl ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Ing Roman Hlinovský, a „hasiče”, jejichž zástupci byli profesionálové z liberecké stanice. Přestože mají hasiči výbornou fyzičku, z disciplín měli respekt, protože je absolvovali ve svém životě poprvé. Třeba taková slalomová jízda na tricyklu byla skutečným oříškem, protože v první chvíli měl člověk pocit, že kolo zatáčí kam chce.

Techniku se snažili hasiči vypilovat i v hodu na dálku z kozy. Přesně a s rozvahou se pak učili mířit při hře boccia, což je v podstatě modifikace pétangue. Z deseti týmů obsadili hasičští úředníci bronzovou příčku a na hasiče čekalo stříbro. Přemožitele nenašel tým Bílých Tygrů Liberec.

Hasiči přivezli do areálu i svou techniku a kdo z účastníků sportovního turnaje chtěl, mohl se podívat, co všechno se do cisterny vejde a co u různých typů zásahů mohou hasiči potřebovat. Kdo z vozíčkářů chtěl, vyzvedli ho hasiči přímo do kabiny.

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

Zdroj: Regiony24.cz

 

 

 

Pin It on Pinterest