3372912-bily-potok-voda-smeda-pocasi_denik-380

Ilustrační. Řeka Smědá na Frýdlantsku. Autor: Deník/Jan Škvára

Liberecký kraj – Deštivé počasí, které v sobotu sužovalo Liberecko a okolí, dalo o sobě vědět zvyšováním hladiny řek. Zejména na Smědé na Frýdlantsku, kde v Předláncích řeka dosáhla třetího povodňového stupně. Český hydrometeorologický ústav proto v noci vydal výstrahu před ohrožením povodněmi.

V Libereckém kraji se situace uklidnila a jednotlivé povodňové stupně pominuly. Silnice 0353 v Černousích na Liberecku je podle serveru Dopravniinfo.cz z důvodu zaplavení zhruba sto metrového úseku i nadále uzavřena. Jedná se o komunikaci vedoucí z obce Boleslav do Černous, která je vodou zaplavená při zvýšení hladiny řeky Smědé téměř pravidelně

03:00 hodin – Hladina řeky Smědá v Předláncích klesla na první povodňový stupeň s 217 centimetry a nadále klesá

01:45 hodin – Hladina řeky Smědá nadále klesá

01:40 hodin – Silnice 0353 v Černousích na Liberecku je z důvodu zaplavení zhruba sto metrového úseku uzavřena. Jedná se o komunikaci vedoucí z obce Boleslav do Černous.

01:35 hodin – Povodňovou situaci sledoval z USA i hejtman Libereckého kraje Martin Půta. “Na dálku jsem použil povodňový portál Libereckého kraje, podíval se na odečty ve výstražných systémech obcí a měst a pevně věřím, že to nejhorší se nám tentokrát vyhne. Bohužel už tradičně nejhorší situace je na Smědé, ale i tam je situace pod kontrolou,” uvedl na svém facebookovém profilu.

01:10 hodin – Hladina řeky Smědá v Předláncích pomalu klesá. Aktuální stav je 256 centimetrů.

Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest