objizd-trasa-raspenava_denik-380

POMŮCKA NA PŘÍŠTÍCH PĚT MĚSÍCŮ. Mapka zobrazuje informace pro řidiče i cestující. Červená barva značí úplně uzavřené úseky silnice, fialová objízdné trasy. Autor: Grafika: Krajský úřad Libereckého kraje

Frýdlantsko – Kvůli objízdným trasám zavřené silnice v Raspenavě začínají chodit na kraj i otevřené dopisy. Hájí prý zájmy řidičů.

Pouhý jeden týden uplynul ode dne, kdy se řidičům z části uzavřely kvůli odstraňování povodňových škod z roku 2010 tři úseky silnice vedoucí z Frýdlantu do Bílého Potoka. Přesto už kvůli uzavírkám, či lépe řečeno jejich objízdným trasám, přišel Libereckému kraji důrazný otevřený dopis. Odeslal ho místostarosta Hejnic Jaroslav Demčák. Stěžuje si v něm na neutěšený stav objízdných tras i nezvládnutou komunikaci kraje s městy, firmami 
i samotnými občany Frýdlantska.

Demčák: Havarijní stav, díry a hrboly

V otevřeném dopise se Demčák obrací na kraj jako na investora rekonstrukce silnice 
a opírá se dle svých slov o stížnosti občanů. „Mám řadu výtek, které jsem prostě musel zveřejnit. Je to vlastně to jediné, co mohu pro řidiče udělat,” říká.

Hlavním motivem, který otevřený dopis prolíná, je špatný stav objízdné trasy. „Objížďka vedená přes Ludvíkov a Nové Město pod Smrkem je v naprosto havarijním stavu. Je neopravená a byla taková už před vypuknutím prací na silnici v Raspenavě. Některé díry se sice někdo pokusil v minulých dnech zaplácat vrstvou balené směsi, ale asi lopatou. Teď jsou tam kromě děr i hrboly. A řada dalších výtluků tam stále je,” vypočítává Demčák.
Upozorňuje také na to, že 
z objízdné trasy byla vyjmuta silnice přes Hajniště, jejíž stav je kritický. Ač bylo původně dohodnuto, že bude před objížďkou opravena a trasu zkrátí asi o tři a půl kilometru. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest