20145261138214187

Prvenství v soutěži JSDHO ve vyprošťování obhájil Frýdlant. Foto: HZS LK, mjr. Ing. Jaromír Mottl

FRÝDLANT – V sobotu 24. 5. 2014 se uskutečnila v hasičské zbrojnici ve Frýdlantu krajská soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Jednalo se o třetí ročník soutěže pořádané HZS Libereckého kraje pro jednotky sboru dobrovolných hasičů. Tak jako v předešlých letech se závod konal pod záštitou starosty města Frýdlant Ing. Dana Ramzera.

Celkem se soutěže zúčastnilo osm družstev. Oproti předchozím rokům se jedná o trvalý nárůst účastníků a navíc v letošním ročníku soutěžili zástupci všech čtyř okresů Libereckého kraje. Vítězem se stalo jako v loňském roce družstvo JSDHO Frýdlant.

V letošním roce dosud není vyhlášeno mistrovství republiky ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel pro JSDHO, ale v případě jeho konání bude JSDHO Frýdlant reprezentovat Liberecký kraj. Stejně jako předešlý ročník proběhla soutěž z hlediska organizace (sčítací komise, pracovní četa, měření časů, příprava scénářů, zajištění cen) na výbornou. Autovraky byly zajištěny různými typy automobilů a připravené scénáře tvořily zpravidla dvě vozidla s figurantem v jednom voze. Dále byl zásah případně ztížen přítomností nádrže na LPG, sloupem elektrického vedení nebo betonovou skruží. Z hlediska vyprošťování a účinné zdravotní pomoci zachraňované osobě byly soutěžní týmy JSDHO na velmi dobré úrovni.

Velké poděkování patří hasičům z Frýdlantu – Větrova, kteří byli zařazeni v pracovní četě a především jejich zásluhou ukončilo osmé družstvo svůj pokus již ve čtrnáct hodin.

 

Autor / zdroj: Petr Štajnc

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest