20145261059377162 VESEC – Do startu závodu Reebok Spartan race v letošní sezóně v Čechách zbývá již jen několik dní. Přípravy v libereckém rekreačním a sportovním areálu Vesec na první SPRINT sezóny vrcholí. SPRINT, nejkratší typ závodu Reebok Spartan race otevře sparťanskou sezónu a i Vy byste měli být u toho. 5+ km dlouhá trať plná nástrah a 15 překážek bude ke zdolání a vidění ve Vesci.

Poslední květnový den a 1. června na Mezinárodní den dětí se zapíše do dějin veseckého areálu v Liberci. Závod,

 

který byl vyprodán hned 3 týdny po spuštění registrace, se blíží každou hodinou.

Celkem 6000 nadšenců se rozhodlo ve Vesci překonat samo sebe a sáhnout si na opravdové dno. Toto číslo bylo pro organizátory obrovská výzva a tak si připravili ojedinělou trať se zcela novými překážky. Bude se opravdu na co těšit. “Závod bude ladný i pro oko diváka. V Liberci jsme se zaměřili i na doprovodný program a tak se můžete těšit na řadu exhibic,” slibují organizátoři.

V rámci závodu vystoupí Krav maga Liberec, dětský kick – box, ale bude k vidění i streetworkout v podání Patrika Semeráka z RVL13 nebo ukázka KB5 a správné využití kettelbellu. Doprovodný program je připraven i pro malé ratolesti. Již od rána si děti mohou vyzkoušet řadu překážek na obratnost, rozvoj motorika a navnadit se na samotný start Spartan Kids. Pro malé nezbedníky budou přichystány celkem dva okruhy 750m pro děti od 3 -7 let a 1,5km dlouhá trať pro děti do 14let.

I oni vystartují z hlavního startu a zažijí svůj pocit slávy a zdolávání překážek. Organizátoři se poprvé rozhodli vést část dětského závodu po trase dospělých, aby i ti nejmenší okusili moment překvapení. “Čisté je rodičům nevrátíme,” podotýkají pořadatelé.

Celým dnem Vás bude provázet DJ Vichy spolu s dvojicí moderátorů Standou Kolaříkem a Danem Balažovičem, kteří Vás vyburcují u startu a přivítají v cíli s krásnými sparťankami. Odměnou každého závodníka staršího 18ti let bude i hořký Radegast.

Odvahu, odolnost, sílu a týmovou spolupráci. To vše musí prokázat účastníci extrémních závodů Spartan Race. Své výkony zapijí v letošním roce Radegastem, který se stal oficiálním pivem Spartan Race. Radegast je pivo pro pravé chlapy, kteří se jen tak něčeho nezaleknou. Nemůže tedy pro něj být lepší místo než na Spartan Race, kde se to odvážlivci jenom hemží.

Odvahu našel a účast potvrdil i olympionik ze Sochi, liberecký rodák Dušan Kožíšek, který se rozhodl okusit zdolání veseckého areálu jinak než na běžkách. V týmu společně po boku s českým vlajkonošem z olympiády v Londýně Petrem Koukalem, Davidem Svobodou, medailistou z Londýna bude hájit barvy Noci na pomoc. Projektu s heslem “Společně proti osudu” tentokrát pomáhá malému Patrikovi. Patrik je 4letý klučík, trpící velmi vzácným Costello syndromem doprovázený řadou zdravotních problémů. Jeho osud není lhostejný ani Filipu Urbanovi z pražské TV Metropole, jediné ženě v týmu Veronice Petrové, ani Mariu Jarkasovi a Jakubu Valskému, kteří společně s ostatními tvoří tým Noci na pomoc a běhají za dobré skutky. I sami závodníci podpořili malého Patrika a jejich startovného šla část přímo do kasičky Noc na pomoc.

Všichni sportovci se následně setkají 7. června po závodě v pražském klubu Déjavú, kde proběhne večer věnovaný malému Patrikovi. I vy se můžete zúčastnit a přispět svým vstupným, tombolou či dražbou Patrikovi tvorby.

Program závodu bude nabitý od ranního svítání a to vše díky partnerům, kteří samotnou akci podpořili. Žízně a křečí se na trati obávat nemusíte, občerstvovací stanice zajišťuje Amix nutrition nejenom iontovými nápoji, ale rovněž i solí, která bude potřeba. Ale ani diváci nebudou trpět hlady. Cateringové služby, zajištěné Fine gustem, nabídnou nevšední zážitek nejen z běhu, ale i lahůdek, které si připravili.

Autor / zdroj: Zuzana Minstrová

Pin It on Pinterest