DSC_6859FRÝDLANT – Kdo ještě nemá na sobotu 21. června 2014, kdy je jako každý rok nejdelší den a nejkratší noc, žádný zajímavý program, tak ať neváhá a vyrazí do Frýdlantu! Toto město je proslulé konáním Valdštejnských slavností, a proto jistě ohromí i velkolepou oslavou Frýdlantského millenia!

Ano, je to tak! Frýdlant právě v sobotu 21. června 2014 oslavuje sto let od oslav devíti stovek let od svého vzniku. „Bude to sláva bez velkých proslovů a zdravic. Vše bude v duchu: Frýdlant se baví! Chceme, aby si lidé v našem krásném městě opravdu užili,“ říká starosta Dan Ramzer.

Návštěvníky slavností čeká program na náměstí před radnicí, na radnici, v městském parku na nábřeží řeky Smědé, v kině a v muzeu Špitálek.

Na zahájení projekce fotografií a videí z historie a současnosti města, jedenáct kapel různých žánrů od rána do půlnoci, výtvarná výstava dětských prací, prezentace umělecké školy, která udělala pro Frýdlant medaili, výtvarné dílny pro děti v parku, ukázka sokolnictví, bohatý jarmark, navíc prezentace okolních obcí ve stáncích, vystoupení žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, promítání v kině zdarma, úžasný ohňostroj o půlnoci. Stále plno jídla a pití, kdy nebude chybět pivo Albrecht z místního pivovaru!

Vezměte rodinu, přátele a známé, přijďte, přijeďte, a prožijte celý první letní den ve Frýdlantu! Podpořte město, které má tisíciletou historii!

Vstupné je 50 Kč na osobu vyšší než 140 cm, tzn. děti do 140 cm zdarma. Osoby s průkazkou ZTP mají vstup také zdarma. Vstupenky platí na celodenní program a budou formou náramků. Zakoupíte je pouze přímo na místě na stanovištích v centru města v sobotu 21. června 2014 od 9 hodin.

Pořadatelem je Město Frýdlant – odbor kultury a cestovního ruchu.

Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas SEVER.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest