Prezident  ( FOTO Jaroslav Appeltauer )

Návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana a manželky Ivany v Libereckém kraji pokračovala dnes návštěvou Veterinární základy Armády ČR na Grabštejně v Chotyni, hejtmanova bydliště Hrádku n. N., a poté na Českolipsku, už bez manželky, Nový Bor, Českou lípu a Doksy.

Prezidenta přivítal na chotyňské základně náčelník Centra kynologie Marek Purmenský, prezident s manželkou sledovali výcvik služebních psů a poté paní Ivana ukončila svou návštěvu kraje.

Prezidentská delegace dále absolvovala exkurzi v  sídle firmy KSM Castings CZ v Hrádku nad Nisou, v níž se setkala s vedením společnosti a jejími zaměstnanci, a následně občany města, kde ji na náměstí přivítal starosta Josef Horinka. Po bohaté diskusi s lidmi se prezident zapsal do Kroniky města. V Jitravě (Rynoltice) se na pracovním obědě setkal s 23 e starosty obcí a měst navštívené oblasti.

Odpoledne na náměstích v Novém Boru a České Lípě se opět setkal s představiteli a občany měst, aby návštěvu Českolipska završil v Hotelu Port na Máchově jezeře v Doksech večeří s hejtmanem Martinem Půtou a senátory a poslanci zvolenými za LK

Zítra prezident po jednání s představiteli kraje a církví na téma zajištění hospicové péče a výstavby hospice odjede dodo Jablonce nad Nisou, kde se setká s představiteli a zaměstnanci společnosti Preciosa a.s., a od 12:10 hodin absolvuje setkání s občany města Jablonec nad Nisou.

Ve 13:05 hodin se už bude vítat s představiteli a občany obce Nová Ves nad Nisou (loňská Vesnice roku LK) a v 15. 30 hodin začne na zámku Sychrov závěrečná tisková konference.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest