xkapka-spojuje_denik-380Liberecký kraj – Mytím oken pomůžou proti leukémii. Začíná totiž další ročník Benzínkové sbírky, během které se vybralo už skoro 8 milionů korun.

Během následujícího víkendu narazí řidiči na jednapadesáti čerpacích stanicích po celé České republice na skauty v „krvavě” rudých tričkách. Uskuteční se totiž již 17. ročník tradiční sbírky Společně proti leukémii! Skauti a skautky budou projíždějícím autům umývat okna a řidiči jim na oplátku mohou vhodit dobrovolný příspěvek do zapečetěné kasičky. V letošním roce skauti pošlou na boj proti leukémii už osmý milion.

Pojišťovny nezaplatí všechno

„Výtěžek po skončení sbírky poputuje na konto Nadace pro transplantace kostní dřeně. Slouží k rozšiřování Českého národního registru dárců kostní dřeně. Cílem sbírky je pomoc lidem postiženým leukémií a dalšími nemocemi krvetvorby,” uvedl celostátní koordinátor sbírky, skautský vedoucí Miroslav Martinek. Zatímco samotnou transplantaci kostní dřeně platí zdravotní pojišťovny, vyhledání vhodného dárce a s tím spojené vytvoření registru potenciálních dárců kostní dřeně je hrazeno pouze z prostředků, které se podaří nadaci získat od dárců a sponzorů. Více se dočtete zde.

Pin It on Pinterest