IMG_9457

Prázdninový týden od 3. – 10. srpna 2014

Věk dětí: 8 – 12 let

Cena: 2.900 Kč

Skupina cca 12ti dětí s dvěma průvodci bude během týdenního pobytu objevovat tajemství hlíny. Budeme hledat v přírodě její různé druhy, zajímat nás bude hlavně ta jílovitá, ze ktré se dá leccos vymodelovat. Necháme se inspirovat krajinou, sami sebou, celou skupinou i jejími proměnlivými náladami. Uskutečníme procházky do nejbližšího okolí, podnikneme výlet za prohlídkou hliněného domu v Jindřichovicích.

Hlavní náplní bude tvoření z keramické hlíny. V ateliéru i na zahradě budeme tvořit různé předměty. Všichni si vyrobíme hrníček se svým příběhem, masku – výtvarně zpracovanou tvář člověka, kachlík s motivem, šperky, ozdoby. Při práci nebudeme pospíchat, budeme postupovat krok za krokem. Součástí naší práce bude i příprava jednotlivých předmětů na vypálení v keramické peci – zdobení glazováním, oxidováním.

Jedním ze smyslů setkání by měl být prožitek z proměnlivosti samotné hlíny při jejím zpracování, pochopení, jakým dílem se na výrobě keramického předmětu podílejí všechny čtyři živly. Nejdůležitější je samozřejmě kontakt s hlínou. Toho se nám dostane vrchovatě.

Součástí pobytu budou hry a sportování, protahování se a cvičení. K dispozici je prostor tenisového kurtu přímo na zahradě penzionu, ping-pongový stůl, trampolína. Obcí protéká řeka Smědá, ve které je možné se vykoupat. Poblíž je vhodné místo pro osvěžení i neplavců. Podnikneme již výše zmíněné procházky za poznáním a výlet.

Jídlo bude zajištěné 5x denně. Vaříme v naší kuchyni. Při vaření používáme zeleninu z našich záhonů.

Nocleh v pokojích penzionu. Na zahradě budou připravené stany. Kdo chce, může spát v nich. V tom případě je potřeba si vzít s sebou patřičné vybavení. V případě nepříznivého počasí přesuneme některé aktivity do stodoly.

Výpal v keramické peci stihneme uskutečnit během pobytu, takže si děcka odvezou svoje poklady s sebou.

Je možné přijet na návštěvu – podívat se na místo činu s předstihem, informovat se o tom, co vám není jasné. Dotazy na tel: 725 338 384 (program) nebo 721 885 592 (jídlo).

Kdyby Vás napadlo něco k věci, dejte nám vědět. Podělte se o svoji zkušenost 🙂

Rezervaci místa proveďte mailem na info@nabidylku.eu zasláním základních údajů o dětech. Kapacita bude naplňována podle pořadí, v jakém si budete rezervovat místo. Po naplnění kapacity obdržíte závaznou přihlášku.

Zdroj: NA BIDÝLKU

Pin It on Pinterest