2-3-barevne-nemocnice-frydlant_denik-380

LÉPE PRODAT, V ČEM JSME DOBŘÍ. I to chce v příštích měsících frýdlantská nemocnice. Upozorňuje 
například na vynikající výsledky při operacích ruky. Navíc bez dlouhé čekací doby. Autor: ČTK/ R. Petrášek

Frýdlant – Sídlit v nich bude nový praktický lékař nebo odbornice na nemoci spojené se stářím.

Jeden rok funguje nemocnice ve Frýdlantu pod novým provozovatelem. Nově patří pod zdravotnickou skupinu Euroclinicum Group. Po měsících rozkoukávání připravuje rozvoj nemocnice, který má péči o pacienty především Frýdlantského výběžku ještě zlepšit.

Praktický lékař i geriatrička

Prvním krokem k rozvoji bude otevření nových ambulancí. „Zatím nejsme schopni říci, jestli budou dvě, nebo tři. To bude záležet i na jednáních s pojišťovnami. Nicméně už teď víme, že v jedné bude ordinovat praktický lékař. Druhou chceme obsadit geriatričkou. To je odbornice na nemoci stáří,” řekl ředitel frýdlantské nemocnice Jiří Benedikt.

Podle něj jsou obě ambulance v regionu potřebné. „Populace stárne a mít odborníka právě na zmiňované nemoci, spojené se stářím, vidíme jako prozíravé. Ani praktik nebude navíc,” podotkl Benedikt. Jeho slova potvrzuje i starosta Frýdlantu Dan Ramzer. „Ve městě je teď pět obvodních lékařů, v celém výběžku pak osm. Ani jeden není mladší čtyřiceti let a třem už je více než 65 let,” vysvětlil Ramzer. Dá se tak podle něj čekat, že 
v příštích letech odejdou do důchodu. Nová ambulance by tak pokryla jejich výpadek. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest