10312680_333752036777980_9002786293533695833_n

Celý rok ve škole nebo v práci a vy už se nemůžete dočkat prázdnin? Máme dobrou zprávu, do Benátské zbývá už jen 57 dní. 22. ročník “nejkrásnějšího českého festivalu” Benátská noc proběhne 24. – 27.7.2014 v rekreačním a sportovním areálu ve Vesci u Liberce. Jeden z největších českých festivalů Benátská noc se rozhodl vstoupit do dvaadvacátého ročníku s pozměněným názvem. Po zkrácení se bude jmenovat pouze Benátská a jeho pořadatelé už mají jasno i o hlavních hvězdách. Do sportovního areálu v libereckém Vesci dorazí například finští HIM nebo legendární slovenská kapela Team. Tak neváhejte a dorazte, i tento rok to bude stát za to!

BENÁTSKÁ NOC 2014

Kdy – Čt| 24. července – Ne| 27. července 2014
Kde – Areál Vesec, Liberec

Vstupenky do soboty 31. května 2014:
(další ceny vstupenek budeme aktualizovat)
 
Permanentka /na celý festival vč. 24.7./ – 1 350
VIP vstupenka /na celý festival vč. 24.7./ – 3 490 Kč ( v ceně – vstupenka, parking, VIP zona, mix zona, raut)
VIP vstupenka – jednodenní/na libovolný den/ – 1 890 Kč (v ceně – vstupenka, parking, VIP zona, mix zona, raut)
Čtvrtek 24.7. /revivalový večer/  – 199 Kč
Pátek 25.7. /Palo Habera&TEAM, T. Klus, Mandrage, Divokej Bill,…./ – 740 Kč
Sobota 26.7. / HIM, Chinaski, Horkýžeslíže, MIG 21, Dymytry,…./ – 840 Kč
Vstupenky k zakoupení zde.

Rozpis kapel na dny:

Čtvrtek 24.7. /revivalový večer/

Abba star
RMC
Miracle
Kiss forever band
Acca Dacca

Pátek 25.7

Aleš Brichta
Debillheads
Degradace
Divokej Bill
Exil 51
Free fall
Gate crasher
Hubert Macháně
Ivan Král
Jaksi Taksi
Kreyson
Krucipüsk
Lenny
Madafaka
Mandrage
Skyline
Škwor
Team /SK/
Tomáš Klus
Tublatanka
Vilém Čok
Visací zámek
Vypsaná fixa
Walda Gang

Sobota 26.7

Abraxas
Anna K
Budulínek
Deathward
Debbi
Doctor PP
Dymytry
Eddie Stoilow
Gipsy.cz
HIM /FIN/
Hoodermaniax
Horkýžeslíže /SK/
Chinaski
Jeleni
Mig 21
Michal Hrůza
Mňága a Žďorp
Modesty pride
Patricie
Petr Spálený
Slobodná Europa /SK/
Supergroup
Zóna A /SK/
Zrní

Neděle 27.7.

Big`O`Band
Čechomor
Jana Vaculíková
Petr Kolář

22. Benátská noc prakticky

Žádná velká akce se bohužel neobejde bez zákazů. Do areálu nesmí psi ani ostatní zvířata. Sebou si neberte skleněné nádoby, plechovky, PET lahve, hořlaviny, pyrotechnické předměty, zbraně, drogy, laserová ukazovátka, magnetofony, profesionální fotoaparáty a kamery.

Doprava

AUTEM: Areál se nachází u rychlostní silnice R35, která je významnou spojkou pro cestování do příhraničí (Německo, Polsko). Z Prahy je areál vzdálen zhruba 100 km a cesta trvá max.1 hodinu. Příjezd od rychlostní komunikace je zřetelně označen cedulemi Benátská noc až do areálu akce. GPS areálu: 50° 43’34” S 15° 04′ 00” V

VLAKEM: Na hlavní nádraží v Liberci míří vlaky z celé ČR. Všechny směry jsou časově dostupné, pouze z Prahy trvá cesta vlakem cca 3,5 hod. a proto doporučujeme využít pavidelné autobusové linky Student agency. Informace spojích najdete na http://www.idos.cz. Přímo před hlavním nádražím v Liberci naleznete autobusovou zastávku speciální kyvadlové dopravy, která Vás zdarma doveze až do areálu akce. Využít můžete také skvělou novinku ve spolupráci s ČD. Jízdenka ČD zpáteční odkudkoliv do místa akce za 320,- Kč (http://www.ticketportal.cz/cms_detail.aspx?id=1800).
 
KYVADLOVÁ DOPRAVA: Během festivalu je zřízena speciální kyvadlová doprava z centra Liberce, dopravní terminál Fügnerova ul. – areál Vesec a zpět. Provoz linky začíná ve čtvrtek v 15,00 hod. po celý den a končí hodinu po ukončení programu daného dne. Autobus jezdí v intervalu 15 minut, resp. 30 minut doploedne a pro návštěvníky festivalu je doprava zdarma.
Jízdní řád kyvadlové dopravy naleznete zde.

Ubytování a služby

Nadstandardně vybavený Toi Toi camp otvírá ve čtvrtek a bude fungovat až do pondělí. Samozřejmostí se stanou čisté toalety i sprchy s teplou vodou. Nebude chybět ochranka, osobní trezory, úschovna, půjčovna sportovního náčiní nebo víceúčelové hřiště. Během festivalu je návštěvníkům festivalu k dispozici po celé ploše areálu rozmanitá nabídka kvalitního občerstvení (včetně vegetariánských jídel) v krytých velkokapacitních restauracích, stáncích, pivnicích, čajovnách a kavárnách. Oficiálním pivem festivalu je tradičně značka Gambrinus, pro letošní rok nabízí kromě tradičních originál desítky a excelentu jedenáctky také novinky limetku s bezinkou a řízný citron. Těšit se můžeme také na kvasnicový Fénix. Mimo značky Gambrinus je na festivalu také zastoupena Plžeňská dvanáctka, Frisco a nealko pivo Birell. Nealko je zastoupeno značkou Kofola a pramenitou vodou Rajec.Portfolio alkoholických nápojů je zastoupeno značkou Jack Danieĺs, Finlandia vodka, Bacardi, Martini atd.

Info o cenách ubytování, včetně možnosti rezervace najdete zde.

Další možnosti ubytování včetně telefonních kontaktů najdete zde.

a kdyby jste se chtěli vykoupat, máte možnost využít nedaleký rybník Taich, který je vzdálen od raeálu cca 10 minut. procházkou lesem /značeno/. Další možnosti koupání jsou např.  liberecký bazén, aquapark v Babylonu, koupaliště ve Vratislavicích n.N., atd….

Zdroj: Liberec mě baví a Městské informační centrum Liberec

Pin It on Pinterest