060409_pelikanbilyzooliberec

Rovných 2,5 milionu korun dostane Zoologická zahrada Liberec. Foto: zooliberec.cz

LIBEREC – Téměř pět milionů korun rozdělí statutární město Liberec mezi některé své kulturní a školské příspěvkové organizace. Čerpání peněz z městských fondů pro financování rozvoje schválili liberečtí zastupitelé na svém červnovém zasedání. Dotace jsou účelově určeny především na realizaci velkých oprav objektů školských a kulturních příspěvkových organizací.

Rovných 2,5 milionu korun dostane Zoologická zahrada Liberec. Většinu peněz využije na nákup multifunkčního stroje pro čištění a údržbu komunikací v průběhu celého roku. Za další část peněz zoologická zahrada zajistí celkovou rekonstrukci stěrkových podlah v pavilonu opů a v bazénu lachtanů. Podlahy jsou již v havarijním stavu a investice je tudíž nezbytná. Dotaci získá také Botanická zahrada Liberec. Ta potřebuje 1,4 milionu korun na nové zařízení pro vytápění svých pavilonů. Zařízení je již na hranici životnosti a jeho současný stav je rizikový.

Z Fondu pro financování rozvoje školských příspěvkových organizací rozdělí město 966 tisíc korun. Z toho 700 tisíc půjde na instalaci nových hracích prvků v mateřských školách Malínek a Rosnička. V současnosti jsou v těchto školkách hrací prvky na hranici životnosti a bezpečnosti. Příspěvek získá také Základní škola Ještědská na vybudování parkovacích stání. Pro zvýšení bezpečnosti chodců je podél parkoviště navržen i chodník pro pěší.

 

Autor / zdroj: Jan Král

 

Pin It on Pinterest