clim_thumb_xxl_plakat-slavnosti2014381

Milí příznivci historie a památek, ve dnech 5. 7. a 6. 7. máte jedinečnou příležitost zhlédnout v prostorách gotického hradu Kost pravý středověk. Těšit se můžete na historické tance, které vás svými rytmy vtáhnou nejenom na české dvory, ale i do evropských center. Kromě tanců je na vás v prostorách hradních paláců připraven šlechtický život v době renesance.
Hlavní nádvoří vás upoutá výstupy šermířů, kteří vám předvedou, jak se chystají do bitvy a jak vypadala vojenská morálka. Nad hlavami jim budou kroužit doboví kejklíři, kteří překonávají prostor nádvoří přecházením na lanech. V hradní kapli si budete připadat jako na středověkém koncertě, neboť zde uslyšíte pravou středověkou hudbu doprovázenou zpěvem těch nejnadanějších pěvkyň z celého širokého okolí.

Ukázka dravé zvěře bude připravena na hradním parkáně, kde se nejen přesvědčíte o dokonalosti ptactva, ale budete i řádně poučeni o jejich kvalitách. V černé kuchyni se rázem ocitnete o 400 let zpět. Představí vám středověké recepty, zažijete ochutnávku netradičních jídel a při troše štěstí přiložíte v kuchyni i ruku k dílu. Po celý den bude v areálu pod hradem trh s dobovými předměty. Můžete zde zakoupit sladké i slané pochutiny, šperky, a různé upomínkové předměty.

Vstupné 200 Kč, snížené vstupné 100 Kč (děti, studenti, senioři, ZTP).

Pin It on Pinterest