bar-Hejnice---2KRAJ – Díky zájmu veřejnosti a ochotě spolupracovat se kriminalistům podařilo zadržet a obvinit muže, který v minulém týdnu postřelil barmana v Hejnicích.

Minulou středu v noci došlo v Hejnicích, v jednom z místních barů, k loupežnému přepadení. Dovnitř přišel neznámý muž, který pod pohrůžkou použití střelné zbraně žádal po 24letém barmanovi vydání peněz. Když to odmítl, střelil ho útočník z bezprostřední blízkosti do hrudi a z baru utekl. V baru pak zůstal 24letý těžce zraněný barman.
Pachatele zachytily bezpečnostní kamery umístěné v baru. Záběry jsme neprodleně zveřejnili a požádali veřejnost o pomoc při hledání nebezpečného pachatele.
Veřejnost velice aktivně a se zájmem spolupracovala. Ihned po odvysílání záběrů, ale i následující dny,  jsme přijali desítky poznatků od diváků, které jsme velice důkladně prověřovali. Tyto poznatky od veřejnosti nás dovedli až k osobě možného podezřelého, který měl postřelit barmana v Hejnicích.
 
Podle všeho by se mělo jednat o 22letého mladého muže z Libereckého kraje.Toho jsme již zadrželi a na základě zjištěných skutečností, ale i jeho doznání, jsme mu již předali usnesení o zahájení trestního stíhání ze dvou trestných činů, a to ze zvlášť závažného zločinu loupeže dle § 173 odst. 1,2 a z trestného činu nedovolené ozbrojování dle § 279 odst. 1 trestího zákona. Současně jsme podali prostřednictvím státního zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. O ní bude rozhodovat soud.
Obviněný mladík nebyl nikdy trestaný. Za čin, který spáchal v baru v Hejnicích, mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let.
Policie ČR děkuje veřejnosti za její zájem rychle a ochotně spolupracovat při objasňování tak závažného zločinu. Díky nim se podařilo pachatele několik dní po činu zadržet a obvinit.
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
1. 7. 2014

Pin It on Pinterest