P1070344Pohodový týden s vlnou se koná ve Středisku ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIK), příspěvkové organizaci Libereckého kraje v Oldřichově v Hájích od 28. července do 1. srpna. Tato akce je určena pro jednotlivce i pro páry, pro rodiče i prarodiče.

„O své ratolesti nemusejí mít dospělí obavy, buď budou tvořit s námi, nebo se jich ujmou naši zkušení lektoři. Pod jejich vedením se budou moci svézt na koni, navštívit přírodovědnou expozici, hrát hry nebo se vypravit na včelí stezku,“ informoval ředitel organizace Martin Modrý.

A tím, že akce je vhodné pro ty, kteří rádi tvoří a jsou jim blízké přírodní materiály.

Podle něj se jedná již o druhý ročník této nevšední akce a opět na účastníky čeká vlna a vše, co s ní souvisí – od její úpravy (praní, česání na bubnové česačce, barvení) až po nejrůznější techniky zpracování (předení na kolovrátku, tkaní na stavu, suché i mokré plstění).

„Kromě vlny bude šance se seznámit i s dalšími oblíbenými technikami tvoření, jako jsou drátkování, výroba skleněných i korálkových šperků nebo také land art v okolní malebné přírodě,“ doplnil Eduard Bílkovský asistent ekologicko-výchovných programů STŘEVIKu.

Cena za týdenní pobyt je díky podpoře Libereckého kraje vskutku minimální, a tak se nabízí skvělá možnost strávit přelom prázdnin v tvořivém duchu a milém kolektivu.

Cena: dospělý 1500,-  Kč  (ubytování, strava, materiál)

dospělý 925,-  Kč  (strava, materiál)

dítě zdarma  (ubytování, materiál)

Strava: plná penze (5x denně, včetně svačin a pitného režimu)

Zdroj: Liberec mě baví

 

Pin It on Pinterest