Vitezny_tym_divek_z_Frydlantu_mediumBULOVKA –  Hasičskou soutěž v požárním útoku „O pohár starostky obce“ – Memoriál Antonína Skály a zároveň závod Superpoháru vyhráli dívčí tým Frýdlantu a chlapi z Raspenavy (béčko).  Všichni se pak mohli zúčastnit slavnosti Bulovské léto, které pořádaly obec, SPOZ, TJ Sokol a SDH Bulovka.

Povzbuzovat a předávat ceny 16 účastníkům soutěže přijeli také Josef Jadrný, náměstek hejtmana LK pro životní prostředí a zemědělství, a Ivana Hujerová, krajská radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova.

Frýdlantská děvčata dosáhla skvělého času 26:28 vteřiny před družstvy Bulovky (30:55), Dětřichova (43:12) a SDH Karlinky (48:81).

Raspenava B rozsvítila cíle za 20:61, druhé skončilo mužstvo Frýdlantu (21:91), 3. Jindřichovice p. S. (2:08), 4. Nová Ves (24:38), 5. Raspenava A, 6. N. Město.

„Věřím, že naše ženy v příštím roce vrátí putovní pohár zpět na Bulovku,“ hecovala domácí závodnice Romana  Šidlová při slavnostním předávání diplomů a pohárů.

„Děkuji také všem sponzorům –  firmě Grain Poustka, AHA komín Frýdlant, Stavebniny Žilka Frýdlant a firmě Meli-Projekt Hejnice,“ doplnila.

Odpoledne pak byly nachystány atrakce pro děti – Balónková show s Míšou, skotačilo se na nafukovacím hradě, malovalo se dětem na obličeje, dospělí si zase vychutnali skvělé občerstvení, vystoupení dívčí country kapely Proudy z Frýdlantu a hlavně koncert kapely Kabát Revival a Čaruj Landa Revival.

„Výborná vesnická atmosféra plná pohody,“ hodnotil akci Josef Jadrný, který se starostkou prodiskutoval i další možnosti odvozu a likvidace nelegálního odpadu ze skládek v Arnolticích, když první polovina je již i díky Libereckému kraji pryč.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest