Byvaly_kojenecky_ustav_-_budouci_luzkovy_hospic_proe_Liberecky_kraj_mediumLiberecký kraj a společnost CL-EVANS podepsaly smlouvu o rekonstrukci a dostavbě lůžkového hospice v Liberci

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta  podepsal  18. července smlouvu mezi Libereckým krajem a společností CL-EVANS s.r.o. Česká Lípa o provedení stavby veřejné zakázky „Lůžkový hospic v Libereckém kraji“. 

Rada Libereckého kraje předtím 11. 6.  rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky, kterou  se stal uchazeč CL-EVANS s.r.o, za nabídkovou cenu  93.897.821 Kč včetně DPH. Původní odhad projektantů byl 140 milionů Kč. Akce musí být dokončena už za rok.

V pondělí 21. července Liberecký kraj předá  vybranému uchazeči – zhotoviteli staveniště, který do tří dnů bezodkladně zahájí stavební práce.

V úterý 5. srpna v 9 hodin se pak uskuteční slavnostní položení „základního“ kamene v areálu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince v Liberci, a na následné tiskové konferenci hejtman LK Martin Půta, primátorka Liberce Martina Rosenbergová a další hosté budou prezentovat projekt a odpovídat na dotazy novinářů.

Při podpisu smlouvy hejtman s potěšením sdělil, že se konečně dočkal historického okamžiku, kdy se začne s výstavbou hospice, který bude spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Budovu sirotčince postavenou na přelomu 19. a 20. století a přilehlé pozemky v hodnotě 23 milionů korun věnovalo kraji město Liberec. Studie počítá s rekonstrukcí budovy a dostavbou dvou křídel. Hospic má mít kapacitu 28 lůžek pro nevyléčitelně nemocné.

Do výběrového řízení na zhotovitele bylo ve lhůtě pro podání nabídek doručeno 11 nabídek v cenovém rozpětí 102.457.327 Kč až 81.586.598 Kč bez DPH. Zvítězila společnost s nejižší nabídkovou cenou.

Projekt Lůžkový hospic v Libereckém kraji vedený v Regionálním operačním programu NUTS II Severovýchod pod registračním číslem CZ.1.13/2.1.00/27.01332, bude spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

logo1 logo2

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest